A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713614133.1889.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Violoncelistul Razvan Suma, alaturi de Analia Selis si Julio Santillan, inaugureaza la Iasi turneul „VA PLACE TANGO?”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

SOCIAL
22-09-2014, ora 13:42

Violoncelistul Razvan Suma, alaturi de Analia Selis si Julio Santillan, inaugureaza la Iasi turneul „VA PLACE TANGO?”

Articol de Madalina Irimia
Turneul national „VA PLACE TANGO?”, prezentat de violoncelistul Razvan Suma, intre 28 septembrie - 24 octombrie 2014 va fi inaugurat la Iasi. Primul concert din cadrul turneului va avea loc duminica, 28 septembrie, de la 18.00, in holul principal de la Palas Mall din Iasi. Accesul este liber.

Evenimentul este o frumoasa continuare a traditiei instaurate de artistul roman, de a propune publicului o provocare artistica in fiecare toamna, in anii precedenti aceasta fiind formulata sub titlurile „Va place BACH?” si „Va place BRAHMS?”.

Din pacate acest an a fost plin de evenimente neplacute – razboaie, amenintari, pandemii etc. Sper ca publicul care vine la concertele noastre sa plece convins ca ceea ce primeste prin muzica este oferit cu multa sinceritate, din tot sufletul. Chiar si numai o tema muzicala ramasa in mintea unui spectator, fredonata in drum spre casa, ne implineste obiectivul.” – marturiseste Razvan Suma.

Alaturi de violoncelistul roman se vor afla doi invitati argentinieni care construiesc alaturi de Razvan Suna povestea speciala a turneului : Analia Selis - voce (recent revenita pe scena dupa experienta de maternitate), care va fi prima oara intr-un turneu partenera de scena a partenerului sau de viata (Razvan Suma) si Julio Santillan - chitara, care soseste din Argentina pentru a canta tango publicului din Romania. Aflat intr-o dubla ipostaza in acest turneu – de chitarist si compozitor de piese de tango – Julio Santillan semneaza aranjamentul muzical pentru violoncel, chitara si voce pentru majoritatea pieselor din repertoriu.

Evenimentul este unul unic in peisajul cultural romanesc: va fi prima oara cand un turneu de amploare va fi dedicat in exclusivitate tango-ului interpretat in mod traditional, asa cum se canta pe vremuri in Argentina, tara unde, la granita cu Uruguay-ul, s-a nascut undeva la sfarsitul sec. XIX, acest tip de muzica si dans. Tango-ul a cucerit in sec. XX intreaga lume scriindu-si un destin surprinzator, de la dans rau famat din mahalele din Buenos Aires, la cel mai apreciat dans de societate.
Analia Selis, care va canta prima oara in cariera sa un intreg concert de tango, declara despre pregatirea turneului: „De anul trecut cand Razvan mi-a propus sa facem acest turneu am inceput sa studiez tot ce este legat de tango: tehnica si modul de a canta tango, am citit despre istoria genului si am parcurs povesti despre fiecare melodie pe care o vom canta. In acest turneu vrem sa cantam tango intr-un mod traditional, asa cum se canta pe vremuri. Desigur ca noi am pregatit aranjamente pentru violoncel, chitara si voce, dar acestea au fost gandite de Julio Santillan asa incat sa respecte modul de interpretare traditional.

In programul turneului veti asculta piese de tango, milonga si vals, semnate de cei mai mari compozi¬tori de gen, de la celebrul argentinian Astor Piazzolla la Carlos Gardel si Sebastian Piana sau creatii semnate chiar de Julio Santillan, unul dintre cei doi invitati speciali ai turneului.

Intre 28 septembrie - 24 octombrie 2014, iubitorii de muzica din 12 orase din Romania vor „fredona” tango : Iasi, Ramnicu Valcea, Botosani, Bistrita, Cluj Napoca, Timisoara, Baia Mare, Targu Mures, Arcus, Sibiu, Pitesti si Bucuresti. Va fi prima editie in care la Bucuresti vor avea loc doua concerte – Sala Radio (22 octombrie) si Teatrelli (24 octombrie), iar dechiderea turneului va avea loc intr-unul dintre cele mai elegante mall-uri din centrul si estul Europei: Palas Mall Iasi. Doua evenimente de tip flashmob vor surprinde apoi publicul in Iulius Mall-urile din Cluj Napoca si Timisoara, oferind o „mostra” de tango in fuga cotidiana din spatiile comerciale.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii