ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
28-10-2015, ora 16:06

Un spectacol grandios: Gala Premiilor Operelor Nationale

Articol de Madalina Irimia
Iasul va gazdui pentru al treilea an consecutiv Gala Premiilor Operelor Nationale, spectacol grandios care va avea loc duminica, 1 noiembrie, in Sala Mare a Teatrului National “Vasile Alecsandri”.

Cei mai buni

In organizarea Ministerului Culturii, Operei Nationale Romane Iasi si Primariei Municipiului Iasi, noua editie a Galelor Premiilor Operelor Nationale va prilejui publicului iesean intalnirea cu cei mai buni artisti lirici din tara care au performat in stagiunea 2014 – 2015. Invitatii extraordinari ai Galei vor fi soprana Elena Mosuc si baritonul Leo Nucci. Spectacolul va dura aproximativ 3 ore si va incepe la ora 14.30, pretul biletelor variind intre 10 si 60 de lei, in functie de pozitia locului in sala. Biletele au fost puse deja in vanzare, putand fi achizitionate de la Agentia Operei.

Nume mari pe afis

Invitati de exceptie ai Galei de la Iasi, Elena Mosuc si Leo Nucci, sunt personalitati foarte apreciate de public si critica de specialitate. Elena Mosuc, cetatean de onoare al municipiului Iasi, este o prezenta constanta pe marile scene ale lumii, remarcandu-se prin interpretari de senzatie la Operele din Zurich, Milano, Dresda, Munchen, Londra, Paris, dar si din China si Japonia. Anul trecut, Elena Mosuc a interpretat la Iasi, in premiera mondiala, spectacolul Operfado, alaturi de Goncalo Salgueiro. Celalalt invitat de marca al Galei Premiilor Operelor Nationale, baritonul italian Leo Nucci, a debutat in 1967, in rolul lui Figaro din opera Barbierul din Sevilla. Ulterior, s-a remarcat in spectacole de amploare la Royal Opera House din Londra si Metropolitan Opera din New York. De-a lungul carierei sale, a fost partener de scena al unor nume celebre, precum Luciano Pavarotti, Joan Sutherland, Placido Domingo.

Palmares 2014

Editia de anul trecut a Galei Operelor Nationale a consemnat premierea unor artisti si productii de exceptie ai scenelor lirice romanesti. Cel mai bun spectacol a fost desemnat La Traviata (Giuseppe Verdi) – Opera Nationala Romana Iasi, regizor Beatrice Rancea, aceasta adjudecandu-si si Premiul pentru cel mai bun regizor. Premiul pentru Cel mai bun solist a fost acordat lui Marius Budoiu pentru rolul Tannhauser din opera Tannhauser – Opera Nationala Romana Cluj-Napoca, cea mai buna solista a fost considerata a fi Narcisa Brumar de la Opera Nationala Romana Timisoara, Marele Premiu al Galei fiind acordat regizorului Andrei Serban,

“Ne dorim ca aceasta a treia editie a Galei sa aiba aceeasi amploare ca si pana acum, cu invitati din tara si strainatate. Chiar daca stagiunea trecuta au fost mai putine productii, stim ca peste tot, ca si la Iasi, sunt spectacole de foarte buna calitate”, Beatrice Rancea, managerul Operei Nationale Romane Iasi.
     
Tag-uri: gala, opera, iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii