A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715669180.1538.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Un nou premiu international pentru Teatrul “Luceafarul”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
19-05-2013, ora 07:03

Un nou premiu international pentru Teatrul “Luceafarul”

Articol de Madalina Irimia

Trupa Teatrului ”Luceafarul” s-a intors din Ucraina, de la Vinita, de la Festivalul International ”Papusa din Podolia” organizat de Teatrul Regional din orasul ucrainean, care a celebrat 75 de ani de activitate. La reuniune au participat peste 200 de artisti din Rusia, Lituania, Bulgaria, Daghestan, Kazahstan, Ucraina si Romania, iesenii prezentind in concurs Punguta cu doi bani dupa Ion Creanga (regia Constantin Brehnescu, scenografia Axenti Marfa, muzica Dorina Crisan Rusu, cu actorii Doina Iarcuczewicz si Viorel Varlan).

Artistii ieseni nu s-au intors cu mina goala, ci cu un nou premiu international, acordat de un juriu alcatuit din profesori universitari si critici de teatru de la Kiev si Moscova: Premiul pentru scenografie si cele mai frumoase papusi. Premiul reconfirma calitatea productiilor teatrului iesean si longevitatea competitionala a spectacolului in cauza, care s-a jucat in festivaluri din intreaga lume, din SUA, pina in Turcia, trecind prin Germania, Italia, Cehia. Spectacolul este unul cu marionete, cel mai dificil tip de papusa, si actori la vedere, fiind un recital interpretativ de mare succes.

Scenografa Axenti Marfa, recent premiata de UNITER cu Premiul pentru intreaga activitate, este un colaborator de cursa lunga al Teatrului ”Luceafarul”, semnind de-a lungul anilor mai multe creatii scenografice pentru institutia noastra. Cea mai recenta colaborare a fost la Fram, ursul polar dupa Cezar Petrescu.

     
Tag-uri: teatru, premiu, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii