ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
22-02-2012, ora 12:35

Uleiurile aromatice si starea de bine

Articol de Madalina Irimia

Daca zilele scurte si reci ti-au afectat inclusiv increderea in sine, iar miscarea nu face parte din strategia ta de a te simti mai bine, sa devii mai increzatoare in propriile forte este posibil atata vreme cat ai in casa uleiurile aromatice potrivite.

Iar cel mai indicat in acest sens este cel de iasomie, conform Suite101.com. Poti sa te joci cu aromele atat timp cat acesta este la baza. Pentru cele mai bune rezultate poti adauga coriandru, salvie, bergamot (indicat mai ales in caz de depresie), lavanda, busuioc si ghimbir.

Poti incerca si uleiul esential de nucsoara, care "dizolva" temerile, creste increderea in sine, imbunatateste starea de spirit, inlatura tristetea. Uleiul esential din arbore de ceai readuce optimismul si reface depozitele de energie. La fel de indicata este si radacina de angelica.

In ceea ce priveste uleiul esential de iasomie, cel mai bun dintre toate, pe langa faptul ca reda increderea in propriile forte, acesta mai are cateva efecte nebanuite: este afrodiziac, tonic, putand avea chiar efect euforic, amelioreaza durerile si ajuta imaginatia.

Sursa: ziare.com

Foto: adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
Cornelia CHAUMONT,  23.02.2012 10:45

Buna ziua Aticolul Dumneavoastra despre AROMA este superb! Va invitam la cursurile SCOLII DE AROMATERAPIE STIINTIFICA DUPA SCOALA FRANCEZA CARE SE DESFASOARA IN SEDIUL NOSTRU STRADA TEODOR BURADA N°8 IASI PE 8;9;10 MARTIE TELEFON 0747 792 701 NUMAI 12 LOCURI

   
Richard Constantinescu,  22.02.2012 21:08

http://richardconstantinescu.blogspot.com/2012/02/prelegere-de-istoria-aromaterapiei.html

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii