ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
04-10-2014, ora 11:08

Teatrul Odeon Bucuresti, din nou la FITPT Iasi

Articol de Madalina Irimia

Prestigiosul Teatru Odeon Bucuresti va fi prezent la Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tanar cu spectacolul „Pescarul si sufletul sau” dupa Oscar Wilde. Teatrul Odeon a fost o prezenta nelipsita din programul FITPT al ultimelor editii, anul acesta alaturindu-li-se altor 23 de companii din intreaga lume care au acceptat invitatia organizatorilor.

In albumul festivalului editat anul trecut, actrita Dorina Lazar, managerul Teatrului Odeon, scria: "Ii felicit pe organizatori pentru perseverenta cu care in fiecare an realizeaza aceasta minunata intalnire. Sper sa ajungem cu bine si la urmatoarele editii, pe care le dorim numeroase!"

Acum, in acord cu tema evenimentului, "Noi realitati teatrale", trupa bucuresteana va sustine, luni, ora 19, la sala mare a Teatrului Luceafarul, o reprezentatie cu spectacolul de teatru multimedia „Pescarul si sufletul” sau dupa Oscar Wilde. Scrierea lui Wilde se refera la un pescar care se indragosteste de o sirena. Dar ei nu isi pot trai povestea de dragoste pentru ca apartin unor lumi diferite: el are suflet si ea nu are. Asa ca pescarul are de ales intre sufletul sau si dragostea sa. Daca va reusi sa coboare in lumea apelor pentru a se casatori cu micuta lui sirena va lasam sa descoperiti singuri.

Textul nu este doar o poveste de iubire interzisa, ci si o meditatie despre tensiunea trup-spirit, despre importanta inimii in constructia eului, despre ce ne aduce fericirea si salvarea. Un spectacol de teatru-multimedia care hipnotizeaza prin atmosfera sonora si prin muzicalitatea vocilor actorilor, ca intr-un concert. Povestea este dublata vizual prin intermediul proiectiilor video cu o mare incarcatura simbolica, ce iti propun o coborire in adancul povestii si in adancul propriului eu.

In distributie: Marius Stanescu (Pescarul), Petre Nicolae (Sufletul), Marian Lepadatu (Povestitorul), Diana Gheorghian (Vrajitoarea), Eugenia Pasat (Sirena), Amelia Stuparu (Dansatoarea). Adaptarea si regia: Carmen Lidia Vidu. Scenografia: Constantin Ciubotaru. Video: Alma Cazacu. Muzica: Ovidiu Chihaia.

Pretul unui bilet este 30 lei si poate fi achizitionat de la casieria Teatrului Luceafarul zilnic intre 10-19.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii