A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715201590.1418.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Teatrul "Luceafarul": Stagiunea 2013-2014 in imagini, "pe gard"
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
07-07-2014, ora 18:27

Teatrul "Luceafarul": Stagiunea 2013-2014 in imagini, "pe gard"

Articol de Madalina Irimia

Daca treceti zilele acestea prin Copou, va invitam sa zaboviti citeva minute si in fata imaginilor expuse in vitrinele "pe gard", in expozitia "Teatrul “Luceafarul” – stagiunea 2013-2014, succese in imagini". Secvente din premierele sezonului trecut si cele mai importante evenimente derulate de institutia din Centrul Civic refac recapitulativ zece luni de activitate artistica intensa, reprezentatii la sediu si in festivaluri, turnee in tara si strainatate, distinctii, cronici, aplauze.

Arta care lucreaza cu imaginea vie, in miscare, teatrul are nevoie si de ipostaziere pentru a rezista efemeritatii care-l caracterizeaza. Cele 17 secvente din expozitie refac imagistic cele mai importante momente ale stagiunii recent incheiate la Teatrul "Luceafarul", asezamint care se individualizeaza pe harta orasului, a tarii, dar si a Europei printr-un program estetic pentru toate virstele si categoriile de spectatori, cu propuneri artistice elevate, moderne, in sincronie cu tendintele actuale de pe continent. Fotografiile din prezenta expozitie isi propun sa le reaminteasca spectatorilor fideli (peste 50.000) de emotiile traite la "Luceafarul", de felul in care s-au imbogatit sufleteste, iar celorlalti, sa le alimenteze curiozitatea si sa-i aduca in salile de spectacol.

Cu exceptia manifestarilor din fara Iasului, fotografiile sint realizate de Ozolin Dusa, specializat in fotografia de teatru, gen artistic de nisa, pretentios, care necesita nu numai partea tehnica, dar si ochi obisnuit cu dinamica scenica, cu elementele care compun reprezentatia teatrala. In suita de instantanee apar Printul fericit, Muzicantii din Bremen, Kajtus, vrajitorul, Motanul incaltat, Privighetoarea, Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tinar FITPT (editia a VI-a), turneul in Nordul Italiei cu Capra cu trei iezi/La capra e i tre capretti (regiunea Milano si Trieste, mai-iunie 2014), Festivalul "Hai la teatru!", al trupelor de teatru scolar, participarea la Festivalul International de Teatru Sibiu alaturi de elita teatrului mondial (iunie 2014) etc.

     
Tag-uri: teatru, stagiune, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii