ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
03-03-2014, ora 15:57

Studenti din Spania vor fi ghizi la Muzeul Literaturii Romane Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Incepand cu vara anului 2014, Muzeul Literaturii Romane Iasi va gazdui studenti din Spania care au ales sa faca aici stagii practice. Acest lucru a devenit posibil dupa ce, la sfarsitul lunii februarie, Muzeul Literaturii Romane Iasi a incheiat un acord de colaborare cu Universitatea din Alicante pentru incurajarea activitatilor culturale comune si a schimburilor in domeniul formarii si al cercetarii.

Acordul a fost semnat de directorul Muzeului Literaturii Romane Iasi, Dan Lungu, aflat in Spania in vizita oficiala, si rectorul Universitatii din Alicante, Manuel Palomar. Acesta permite organizarea de seminarii, cursuri, ateliere de lucru, expozitii itinerante ale Muzeului Universitatii din Alicante si ale Muzeului Literaturii Romane Iasi, precum si stagii de practica la Iasi pentru studentii Universitatii din Alicante, sectia traductologie si limbi straine. Studentii vor face ghidaj in unul dintre cele 12 muzee si case memoriale ale MLR Iasi, fiind vorbitori de mai multe limbi straine, printre care si romana, dar si traduceri din operele autorilor clasici romani.

De asemenea, Muzeul Literaturii Romane din Iasi pregateste pentru anul viitor o expozitie legata de istoria teatrului romanesc, ce urmeaza a fi itinerata in Spania.

Universitatea din Alicante a dezvoltat de-a lungul timpului relatii fructuoase si cu alte institutii romanesti, precum Institutul Cultural Roman, Institutul Limbii Romane, Consulatul Romaniei in regiune si Ambasada Romaniei in Spania. Rectorul Manuel Palomar a declarat ca Universitatea din Alicante este un spatiu in care „studentii si cercetatorii romani se integreaza perfect”.

Cadrul acordului a fost creat odata cu participarea la Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT), editia 2013, a traducatoarei Catalina Iliescu, conferentiar la Universitatea din Alicante. Atunci, Dan Lungu si Catalina Iliescu au pus bazele unei colaborari in privinta oferirii de oportunitati studentilor si profesorilor de la traductologie.

     
Tag-uri: studenti, Spania, muzeu, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii