ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
06-02-2015, ora 10:21

Spectacolele lunii februarie in Iasi

Articol de Madalina Irimia
Institutiile de cultura iesene propun o varietate de evenimente din care publicul iesean poate alege.

Opera Nationala Romana

“La Traviata” de Giuseppe Verdi are loc in Sala Mare a Teatrului National Iasi, duminica, 8 februarie, incepand cu ora 18.30. Pretul biletelor variaza intre 10 si 60 de lei in functie de locul din sala si pot fi achizitionate de la Agentia Operei. Urmatorul spectacol, “Imagine all the people”, se desfasoara tot in Sala Mare a Teatrului National, sambata, 14 februarie, de la ora 18.30. Pretul biletelor variaza intre 10 si 60 de lei in functie de locul din sala si pot fi achizitionate de la Agentia Operei. Un spectacol de teatru coregrafic de Gigi Caciuleanu.

Teatrul National “Vasile Alecsandri”

in luna februarie, Teatrul National Iasi ofera publicului doua premiere. Dupa succesul din stagiunea trecuta al spectacolului “Iasii in carnival”, regizorul Alexandru Dabija si scenograful Dragos Buhagiar, propun publicului iesean “Variatiuni pe modelul lui Kraepelin” de Davide Carnevali, un spectacol-premiera pe tara care va avea loc pe 19 februarie, de la ora 19.00, in Sala Teatru la Cub.
O noua premiera se afla in pregatire si la Uzina cu Teatru. Regizorul Ion Sapdaru il abordeaza pe Kafka, dramatizand si regizand “Metamorfoza”. Premiera spectacolului va avea loc pe 15 februarie, de la ora 19.30.
Alte spectacole de urmarit pe scena Teatrului National Iasi sunt: “Tinerete fara batranete si teatru fara de moarte”, “Acasa, in miezul verii”, “Arborele noptii”, “Focul”, “Variatiuni enigmatice”, “Damen tango”, “Pana de automobil”, “Golem”, “O scrisoare pierduta”si “Gabriel”.

Filarmonica “Moldova”

Vineri, 6 februarie, de la ora 19.00 la Colegiul de Arta „O. Bancila” doritorii pot asista la concertul simfonic “Cei trei clasici vienezi”: J. Haydn – Simfonia nr. 45 in fa diez minor, Despartirea; W.A. Mozart – Concert nr.5 pentru vioara si orchestra, in la major si L. van Beethoven – Simfonia nr. 8 in fa major.

Vineri, 13 februarie, ora 19.00 la Colegiul de Arta „O. Bancila” are loc concertul simfonic “Ziua indragostitilor de… muzica”. Din program fac parte: S. Rahmaninov – Poemul simfonic Insula mortilor op.29; F. Liszt – Totentanz pentru pian si orchestra, S 126 si P.I. Ceaikovski – Simfonia nr. 4 in fa minor.

Marti, 17 februarie, ora 19.00 in Aula Bibliotecii Universitare „Mihai Eminescu” are loc un concert cameral in interpretarea Cvartetului Ad libitum. Programul cuprinde: Schubert – Quartettsatz; Mozart – Cvartetul de coarde nr. 17 in si bemol major „Vanatoarea” si Dvorak – Cvartetul American, op. 96.

Vineri, 20 februarie, de la ora 19.00 la Colegiul de Arta „O. Bancila”, doritorii pot asista la un concert simfonic ce va cuprinde: W.A. Mozart – Concertul pentru flaut si harpa in do major, KV 299; Carmen Petra Basacopol – Concert pentru harpa, flaut si orchestra, op.149 si E. Elgar – Simfonia nr. 1 in la bemol major, op. 55.
Joi, 26 februarie, ora 19.00, tot la Colegiul de Arta „O. Bancila” are loc un concert vocal-instrumental: G. Rossini – Petite Messe Solennelle (versiune pentru solisti, cor si doua piane).

Sfarsitul lunii februarie este marcat vineri, 27 februarie, ora 19.00, Colegiul de Arta „O. Bancila” de un concert simfonic cu repertoriul: E. Simon – Sonata per orchestra; E. Grieg – Concertul pentru pian si orchestra in la minor si J. Brahms – Simfonia nr. 3 in fa major, op. 90.

Ateneul Tatarasi

Luna februarie aduce multe evenimente la Ateneul Tatarasi. Programul de teatru cuprinde o premiera in regia lui Viorel Varlan: „Acuzat: femeia (Sincer… Te iubesc?!)” programata pe 8 februarie de la ora 19.00.

Piesele de teatru sunt programate astfel:
- 7 februarie ora 19.00, Sala mare, „Vicleniile lui Scapin” dupa Moliere, regie Nucu Ionescu;
- 8 februarie, ora 19.00, Sala mica, PREMIERa „Acuzat: femeia (Sincer… Te iubesc?!)”, regie Viorel Varlan;
- 13 februarie, ora 19.00, Sala mare, comedia „Hangita” de Carlo Goldoni, regia Andrei Ciobanu;
- 14 februarie ora 19.00, Sala mica, „Acuzat: femeia (Sincer… Te iubesc?!)”, regie Viorel Varlan;
- 15 februarie, ora 19.00, Sala mare, spectacol de pantomima „Eu ii iubesc. Tu?”, regie Adi Afteni;
- 18 februarie ora 19.00, Sala mare, „Cerere in casatorie”, regie Radu Ghilas;
- 20 februarie ora 19.00, Sala mica, comedia „Casatorie in… doi”, regie Andrei Ciobanu;
- 21 februarie ora 19.00, Sala mare, „Titanic Vals”, regie Mihaela Arsenescu-Werner;
- 22 februarie ora 19.00, Sala mare, spectacol de pantomima „Eu ii iubesc. Tu?”, regie Adi Afteni
- 28 februarie ora 19.00, Sala mica, comedia „1+1=3”, regie Andrei Ciobanu.

Biletele au fost puse in vanzare pentru toate spectacolele de teatru. Preturile au ramas aceleasi: 15 lei – bilet intreg; 10 lei – elevi, studenti, pensionari, someri; 8 lei – grupuri organizate de elevi si/sau studenti.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii