ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
15-01-2013, ora 15:44

Spectacolele ONRI din ianuarie cu casa inchisa

Articol de Madalina Irimia

Opera Nationala Romana Iasi anunta ca s-au epuizat biletele la cele trei reprezentatii din prima luna a anului 2013, respectiv:

20 ianuarie 2013, opereta Liliacul, Johann Strauss fiul, regia Anda Tabacaru Hogea.

Interpreteaza solistii, orchestra, corul si ansamblul de balet O.N.R.I. sub bagheta dirijorului Mircea Holiartoc (Teatrul Muzical Nae Leonard Galati).

Liliacul – libretul de Karl Haffner si Richard Genee, dupa nuvela Le Reveillon de Henri Melhac si Ludovic Halevy, a avut premiera la Viena, la Theater an der Wien, la data de 5 aprilie 1874. In Romania, prima reprezentatie a avut loc la 20 martie 1891, la Teatrul National din Bucuresti, sub conducerea artistica a lui George Stephanescu. De atunci opereta a fost pusa in scena de principalele companii artistice din Romania.

24 ianuarie 2013, opera Les Indes galantes, Jean Philippe Rameau, regia Andrei Serban.

Opera baroca a avut premiera in luna noiembrie a anului trecut, fiind montata pentru prima data in Romania de renumitul regizor Andrei Serban. „Indiile Galante” a fost desemnat spectacolul anului la sectiunea Opera, in cadrul Galei Premiilor VIP. De asemenea, regizorul Andrei Serban a fost premiat pentru conceptia artistica a spectacolului.

27 ianuarie 2013, Troienele, dupa Euripide, regia Andrei Serban.

Compozitor – Liz Swados (S.U.A.), regizor secund – Daniela Dima, costume – Doina Levintza, orchestratie si indrumare muzicala – Lucian Maxim.

Din distributie fac parte artistii (solisti si membri ai corului, orchestrei si baletului) Operei Nationale Romane Iasi, 21 de actori si 8 copii din corul „Juniorii Operei”.

Spectacolele au loc in Sala Mare a Teatrului National Iasi, de la ora 18.30. Mentionam ca, la primele doua reprezentatii se pun la vanzare 60 bilete fara loc la pret redus, 10 lei biletul.

     
Tag-uri: opera, Iasi, spectacole, 2013
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii