ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
11-04-2014, ora 11:00

Scoala Altfel prin FrancoFilm

Articol de Alexandra Stefanescu

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi (ASFI) in colaborare cu Revista Bilingva Phénix organizeaza evenimentul „FrancoFilm” in cadrul saptamanii „Scoala Altfel”. Sambata, 12 aprilie, incepand cu ora 18.00, in sala Juventus a Colegiul „Sfantul Nicolae” se va desfasura seara de film francofon la care vor participa atat elevi si studenti, cat si simpli cinefili si francofili.

Atmofera calda si primitoare va crea un mediu favorabil vizionarii lungmetrajului „Les Intouchables” (Invincibilii) ce urmareste spargerea barierelor dintre diferite categorii sociale. Scopul urmarit de organizatori este de a promova francofonia in randul tinerilor si de a elimina obstacolele ce apar in relatiile dintre elevi si studenti. Pentru a crea un spatiu de interactiune prielnic, ASFI a primit timp de o saptamana in cadrul organizatiei 16 elevi de la Colegiul National „Mihai Eminescu” Iasi, alaturi de care a intreprins diverse activitati. In urma acestei perioade, elevii au pregatit evenimentul de sambata, punand la punct fiecare detaliu pentru buna desfasurare a acestuia”, anunta organizatorii.

Seara de sambata va debuta cu un moment muzical sustinut de Andrei Popa, urmand sa fie intretinuta de alte surprize pregatite de organizatorii evenimentului „FrancoFilm”.

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi si Revista Phenix colaboreaza din luna februarie a acestui an, moment in care un grup de elevi de la Colegiul National „Mihai Eminescu” coordonati de profesoara Liliana Rusu, au pus bazele unei reviste bilingve din dorinta de a readuce in atentia tinerilor limba franceza.

„Les Intouchables”

Philippe (Francois Cluzet), un aristocrat instarit, ramane paralizat in urma unui accident cu parapanta, fiind silit in aceasta imprejurare sa isi angajeze un asistent personal. Alegandu-l pe Driss (Omar Sy), un tanar proaspat iesit din inchisoare ce nu parea a fi potrivit pentru post, viata de dupa drama suferita ajunge sa i se schimbe radical.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii