A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714171369.7587.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

SILENT STRIKE lanseaza la Iasi noul album “Singularity”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
18-10-2012, ora 16:38

SILENT STRIKE lanseaza la Iasi noul album “Singularity”

Articol de Madalina Irimia

Sambata 20 octombrie, incepand cu ora 21.00, iubitorii de muzica electronica sunt invitati sa participe la un eveniment special - concertul de lansare al ultimului album SILENT STRIKE. In cadrul inedit al Baii Turcesti, noul proiect, intitulat “Singularity”, se va auzi in premiera la Iasi, show-ul muzical fuzionand cu videoproiectiile artistului vizual DAN BASU.

SILENT STRIKE (Ioan Titu) este considerat poate cel mai talentat si original compozitor de muzica electronica si sound designer din Romania care, incepand din 2004 si pana in prezent, a sustinut concerte in Anglia, Germania, Franta, Olanda, Austria, Ungaria, Serbia, Slovenia, precum si in toate orasele tarii. De asemenea, SILENT STRIKE a deschis concerte ale unor nume importante in muzica internationala, din care ii amintim pe: Faithless, Amon Tobin, Kode9, Bonobo, Jazzanova, Recoil, Dj Food, Robot Koch si Mr. Meeble. Pana in prezent SILENT STRIKE a lansat 4 albume („Silent Strike" - 2005, „3AM" featuring Lucian Ban si Alex Harding - 2008, „Alb" - 2009, „Instrumentals" – 2011) si are in palmares colaborari cu numerosi muzicieni si producatori din Romania, Statele Unite ale Americii, Norvegia si UK (Mat Maneri, Alexandrina, Ada Milea, Maria Radu, Monooka, CTC, Kazi, Specii, Subcarpati, Gunhill, Yvat, bln, Alienpimp, Vlaicu Golcea, Electric Brother, DJ Vasile si multi altii).

“Singularity” (Jumping Jesus Records), albumul numarul 5, care va putea fi achizitionat in seara evenimentului, contine colaborari cu artisti din UK, USA si bineinteles Romania. Cele 17 piese ale albumului, in care s-a folosit inimitabilul sound al sintetizatoarelor modulare, definesc creatia unui artist de top, care stapaneste alchimia ritmurilor, a structurilor si tonurilor contemporane.

DAN BASU si-a inceput activitatea artistica in Iasi, debutand ca VJ la sfarsitul anului 2003 in cadrul unor evenimente locale. In prezent, DAN BASU este unul dintre cei mai valorosi artisti vizuali in acest domeniu, creatiile sale definindu-se prin vizualuri ornamentale, bazate pe footage-uri video, ce transmit publicului diverse gradatii ale starilor de calm si plenitudine. In anul 2005, alaturi de Silent Strike, pune bazele unui proiect audio-vizual sub numele Silent Bass, iar in 2006 sustine doua proiecte audio-video la galeriile Vector, in cadrul programului "Personal Local Settings", impreuna cu Silent Strike, Daniela Palimariu si Mort La Creier. Coordoneaza, in 2008, impreuna cu Daniela Palimariu, "Programul MINIpunct" din cadrul Festivalului de Arta Contemporana Periferic si, un an mai tarziu, tot alaturi de Daniela si Mort La Creier realizeaza spectacolul "Azi am hotarat sa fiu sincer", la Uzina cu Teatru din Iasi. Impreuna cu Silent Strike, Lucian Ban si Sorin Romanescu, DAN BASU formeaza proiectul "Songs For Andy Warhol's Screen Tests", prezentat in cadrul Festivalului International de Film Anonimul 2009, precum si la TIFF 2010, intr-o formula schimbata, cu Mat Maneri (viola), fiind prezenti in acelasi an sub emblema proiectului "Tarkovski Redux", in cadrul Festivalului International de Film Anonimul 2010.

Warm-up-ul si after-ul vor fi sustinute de SPDY & Kidamn [Beat Poetry crew], iar biletele pot fi achizitionate in seara concertului, la pretul de 15 lei, de la Baia Turceasca.

Evenimentul este organizat de Brain Events, in parteneriat cu Asociatia Compania FaPt – Fabrica de Arta si Productie Teatrala, cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi, si face parte dintr-un program ce are ca obiective: sustinerea formelor alternative si experimentale de teatru si arta contemporana; extinderea ideii de arta urbana, prin exploatarea spatiilor neconventionale; formarea unui public spectator-vizitator, precum si dezvoltarea unei dinamici artistice, axata pe schimburi si fluxuri culturale.

     
Tag-uri: lansare, album, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii