A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716009157.1983.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: Tort cu mousse de ciocolata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
20-05-2011, ora 10:16

Reteta zilei: Tort cu mousse de ciocolata

Articol de Andra Petrariu

Cronica de Iasi va indulceste dimineata cu o felie de tort cu mousse de ciocolata.

De ce aveti nevoie?

Pentru Blat:

3 oua

100 gr de zahar

6 plicuri de zahar vanilat

1/4 pachet de unt

o ciocolata cu lapte

50 gr de faina

100 gr de migdale tocate

Pentru mousse:

2 oua

360 ml lapte

100 gr ciocolata cu lapte

un plic jumate de gelatina

240 ml smantana pentru frisca

2 linguri amidon

4 linguri zahar

Cum preparati?

Se separa galbenusurile si se freaca cu zaharul si cel vanilat pana la obtinerea unei creme groase. Untul se freaca cu spuma, cu o lingura de lapte fierbinte si se adauga in compozitia de galbenusuri. Apoi se adauga ciocolata topita, o lingura de apa, faina, albusurile spuma si migdalele tocate. Copozitia se toarna intr-o tava de tort, unsa bine cu unt si tapetata cu faina si se baga la cuptor incins aproximativ 20 de minute.

Intre timp se prepara reteta de mousse, amestecand continuu amidonul cu zaharul, ouale batute spuma si laptele si fierbem compozitia punand bolul intr-un altul mai mare. Ciocolata topita, gelatina inmuiata in 2-3 linguri de apa rece se adauga in copmpozitie atunci cand o scoatem de pe foc. Dupa ce se racest putin incorporam si frisca batuta si turnam crema obtinuta peste blatul de tort. Se baga la frigidr pentru 2-3 ore pana se intareste. Va urma Pofta Buna!

Sursa: gospodini.blogspot.com

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va indulceste dimineata cu o felie de tort cu mousse de ciocolata.

,

De ce aveti nevoie?

Pentru Blat:

 3 oua

100 gr de zahar

6 plicuri de zahar vanilat

1/4 pachet de unt

 o ciocolata cu lapte

50 gr de faina

100 gr de migdale tocate

Pentru mousse:

2 oua

360 ml lapte

100 gr ciocolata cu lapte

un plic jumate de gelatina

240 ml smantana pentru frisca

 2 linguri amidon

4 linguri zahar

Cum preparati?

" title="Stiri despre

De ce aveti nevoie?

Pentru Blat:

 3 oua

100 gr de zahar

6 plicuri de zahar vanilat

1/4 pachet de unt

 o ciocolata cu lapte

50 gr de faina

100 gr de migdale tocate

Pentru mousse:

2 oua

360 ml lapte

100 gr ciocolata cu lapte

un plic jumate de gelatina

240 ml smantana pentru frisca

 2 linguri amidon

4 linguri zahar

Cum preparati?

">

De ce aveti nevoie?

Pentru Blat:

 3 oua

100 gr de zahar

6 plicuri de zahar vanilat

1/4 pachet de unt

 o ciocolata cu lapte

50 gr de faina

100 gr de migdale tocate

Pentru mousse:

2 oua

360 ml lapte

100 gr ciocolata cu lapte

un plic jumate de gelatina

240 ml smantana pentru frisca

 2 linguri amidon

4 linguri zahar

Cum preparati?

, Se separa galbenusurile si se freaca cu zaharul si cel vanilat pana la obtinerea unei creme groase. Untul se freaca cu spuma, cu o lingura de lapte fierbinte si se adauga in compozitia de galbenusuri. Apoi se adauga ciocolata topita, o lingura de apa, faina, albusurile spuma si migdalele tocate. Copozitia se toarna intr-o tava de tort, unsa bine cu unt si tapetata cu faina si se baga la cuptor incins aproximativ 20 de minute.

Intre timp se prepara reteta de mousse, amestecand continuu amidonul cu zaharul, ouale batute spuma si laptele  si fierbem compozitia punand bolul intr-un altul mai mare. Ciocolata topita, gelatina inmuiata in 2-3 linguri de apa rece se adauga in copmpozitie atunci cand o scoatem de pe foc. Dupa ce se racest putin incorporam si frisca batuta si turnam crema obtinuta peste blatul de tort. Se baga la frigidr pentru 2-3 ore pana se intareste. Va urma Pofta Buna!

 

Sursa: gospodini.blogspot.com

" title="Stiri despre Se separa galbenusurile si se freaca cu zaharul si cel vanilat pana la obtinerea unei creme groase. Untul se freaca cu spuma, cu o lingura de lapte fierbinte si se adauga in compozitia de galbenusuri. Apoi se adauga ciocolata topita, o lingura de apa, faina, albusurile spuma si migdalele tocate. Copozitia se toarna intr-o tava de tort, unsa bine cu unt si tapetata cu faina si se baga la cuptor incins aproximativ 20 de minute.

Intre timp se prepara reteta de mousse, amestecand continuu amidonul cu zaharul, ouale batute spuma si laptele  si fierbem compozitia punand bolul intr-un altul mai mare. Ciocolata topita, gelatina inmuiata in 2-3 linguri de apa rece se adauga in copmpozitie atunci cand o scoatem de pe foc. Dupa ce se racest putin incorporam si frisca batuta si turnam crema obtinuta peste blatul de tort. Se baga la frigidr pentru 2-3 ore pana se intareste. Va urma Pofta Buna!

 

Sursa: gospodini.blogspot.com

">Se separa galbenusurile si se freaca cu zaharul si cel vanilat pana la obtinerea unei creme groase. Untul se freaca cu spuma, cu o lingura de lapte fierbinte si se adauga in compozitia de galbenusuri. Apoi se adauga ciocolata topita, o lingura de apa, faina, albusurile spuma si migdalele tocate. Copozitia se toarna intr-o tava de tort, unsa bine cu unt si tapetata cu faina si se baga la cuptor incins aproximativ 20 de minute.

Intre timp se prepara reteta de mousse, amestecand continuu amidonul cu zaharul, ouale batute spuma si laptele  si fierbem compozitia punand bolul intr-un altul mai mare. Ciocolata topita, gelatina inmuiata in 2-3 linguri de apa rece se adauga in copmpozitie atunci cand o scoatem de pe foc. Dupa ce se racest putin incorporam si frisca batuta si turnam crema obtinuta peste blatul de tort. Se baga la frigidr pentru 2-3 ore pana se intareste. Va urma Pofta Buna!

 

Sursa: gospodini.blogspot.com

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii