Cronica de Iasi recomanda: Tarta cu ciocolata
Ingrediente:
Pentru aluat
200 gr faina
1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
70 gr zahar pudra
10 gr zahar vanilat bourbon
70 gr unt rece, taiat cubulete
1 ou
Pentru umplutura
2 oua
un praf de sare
400 gr crema de ciocolata cu alune de padure (Nutella)
330 gr iaurt cu fructe
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190˚C.Unge cu grasime o tava de tarta.
Pentru aluat amesteca ingredientele uscate.Adauga untul si amesteca pana vei obtine un aluat sfaramicios.Adauga oul si amesteca pana ce aluatul va deveni omogen.Da aluatul la rece pana cand prepari umplutura.
Pentru umplutura bate ouale cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul.Adauga crema de ciocolata urmata de iaurt.
Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina astfel incat sa obti un cerc cu diametrul putin mai mare decat diametrul tavii.Aseaza aluatul in tava iar deasupra toarna umplutura.Da tarta la copt 25 minute pana cand aluatul s-a rumenit iar umplutura s-a intarit usor.Lasa tarta sa se raceasca complet.
Pofta buna!
Sursa: retetedulci.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi recomanda: Tarta cu ciocolata
,

Ingrediente:
Pentru aluat
200 gr faina
1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
70 gr zahar pudra
10 gr zahar vanilat bourbon
70 gr unt rece, taiat cubulete
1 ou
Pentru umplutura
2 oua
un praf de sare
400 gr crema de ciocolata cu alune de padure (Nutella)
330 gr iaurt cu fructe
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190˚C.Unge cu grasime o tava de tarta.
Pentru aluat amesteca ingredientele uscate.Adauga untul si amesteca pana vei obtine un aluat sfaramicios.Adauga oul si amesteca pana ce aluatul va deveni omogen.Da aluatul la rece pana cand prepari umplutura.
Pentru umplutura bate ouale cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul.Adauga crema de ciocolata urmata de iaurt.
Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina astfel incat sa obti un cerc cu diametrul putin mai mare decat diametrul tavii.Aseaza aluatul in tava iar deasupra toarna umplutura.Da tarta la copt 25 minute pana cand aluatul s-a rumenit iar umplutura s-a intarit usor.Lasa tarta sa se raceasca complet.
Pofta buna!
Sursa: retetedulci.ro
" title="Stiri despre

Ingrediente:
Pentru aluat
200 gr faina
1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
70 gr zahar pudra
10 gr zahar vanilat bourbon
70 gr unt rece, taiat cubulete
1 ou
Pentru umplutura
2 oua
un praf de sare
400 gr crema de ciocolata cu alune de padure (Nutella)
330 gr iaurt cu fructe
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190˚C.Unge cu grasime o tava de tarta.
Pentru aluat amesteca ingredientele uscate.Adauga untul si amesteca pana vei obtine un aluat sfaramicios.Adauga oul si amesteca pana ce aluatul va deveni omogen.Da aluatul la rece pana cand prepari umplutura.
Pentru umplutura bate ouale cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul.Adauga crema de ciocolata urmata de iaurt.
Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina astfel incat sa obti un cerc cu diametrul putin mai mare decat diametrul tavii.Aseaza aluatul in tava iar deasupra toarna umplutura.Da tarta la copt 25 minute pana cand aluatul s-a rumenit iar umplutura s-a intarit usor.Lasa tarta sa se raceasca complet.
Pofta buna!
Sursa: retetedulci.ro
">

Ingrediente:
Pentru aluat
200 gr faina
1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
70 gr zahar pudra
10 gr zahar vanilat bourbon
70 gr unt rece, taiat cubulete
1 ou
Pentru umplutura
2 oua
un praf de sare
400 gr crema de ciocolata cu alune de padure (Nutella)
330 gr iaurt cu fructe
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190˚C.Unge cu grasime o tava de tarta.
Pentru aluat amesteca ingredientele uscate.Adauga untul si amesteca pana vei obtine un aluat sfaramicios.Adauga oul si amesteca pana ce aluatul va deveni omogen.Da aluatul la rece pana cand prepari umplutura.
Pentru umplutura bate ouale cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul.Adauga crema de ciocolata urmata de iaurt.
Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina astfel incat sa obti un cerc cu diametrul putin mai mare decat diametrul tavii.Aseaza aluatul in tava iar deasupra toarna umplutura.Da tarta la copt 25 minute pana cand aluatul s-a rumenit iar umplutura s-a intarit usor.Lasa tarta sa se raceasca complet.
Pofta buna!
Sursa: retetedulci.ro