Cronica de Iasi va recomanda o salata sanatoasa si racoritoare: Salata de fructe cu serbet de lamaie si busuioc.

Ingrediente:
• o jumatate de pepene galben
• 2 piersici
• o banana
• o portocala mare sau doua mai potrivite
• 200 gr zmeura
• cateva coaceze negre
• 2-3 linguri coniac
• pentru serbet:
• 50 ml apa
• 150 gr zahar
• sucul de la o jumatate de lamaie
• o mana de frunze de busuioc
Cum se prepara?
Tinem fructele la rece, minim o ora. Spalam fructele, le curatam de coaja, scoatem simburii - acolo unde este nevoie. Intr-un bol mare, sau intr-o salatiera, punem pepenele taiat cubulete, banana taiata rondele, portocala taiata feliute mici, piersicile taiate felii, cateva bobite de coacaze neagra si zmeura. Dam la rece pentru macar o jumatate de ora
Serbetul se prepara astfel: intr-o craticioara punem la fiert 50 ml apa, dupa care luam de pe foc si punem frunzele de busuioc, la infuzat pentru 10-15 minute. Filtram apoi apa, adaugam sucul de la o jumatata de lamaie si punem la fiert pina obtinem un sirop bine inchegat. Scoatem fructele din frigider, stropim cu coniac si adaugam la fiecare portie cite o lingura de serbet.
Sa aveti pofta!
Sursa:bucataras.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda o salata sanatoasa si racoritoare: Salata de fructe cu serbet de lamaie si busuioc.
,

Ingrediente:
• o jumatate de pepene galben
• 2 piersici
• o banana
• o portocala mare sau doua mai potrivite
• 200 gr zmeura
• cateva coaceze negre
• 2-3 linguri coniac
• pentru serbet:
• 50 ml apa
• 150 gr zahar
• sucul de la o jumatate de lamaie
• o mana de frunze de busuioc
Cum se prepara?
Tinem fructele la rece, minim o ora. Spalam fructele, le curatam de coaja, scoatem simburii - acolo unde este nevoie. Intr-un bol mare, sau intr-o salatiera, punem pepenele taiat cubulete, banana taiata rondele, portocala taiata feliute mici, piersicile taiate felii, cateva bobite de coacaze neagra si zmeura. Dam la rece pentru macar o jumatate de ora
Serbetul se prepara astfel: intr-o craticioara punem la fiert 50 ml apa, dupa care luam de pe foc si punem frunzele de busuioc, la infuzat pentru 10-15 minute. Filtram apoi apa, adaugam sucul de la o jumatata de lamaie si punem la fiert pina obtinem un sirop bine inchegat. Scoatem fructele din frigider, stropim cu coniac si adaugam la fiecare portie cite o lingura de serbet.
Sa aveti pofta!
Sursa:bucataras.ro
" title="Stiri despre

Ingrediente:
• o jumatate de pepene galben
• 2 piersici
• o banana
• o portocala mare sau doua mai potrivite
• 200 gr zmeura
• cateva coaceze negre
• 2-3 linguri coniac
• pentru serbet:
• 50 ml apa
• 150 gr zahar
• sucul de la o jumatate de lamaie
• o mana de frunze de busuioc
Cum se prepara?
Tinem fructele la rece, minim o ora. Spalam fructele, le curatam de coaja, scoatem simburii - acolo unde este nevoie. Intr-un bol mare, sau intr-o salatiera, punem pepenele taiat cubulete, banana taiata rondele, portocala taiata feliute mici, piersicile taiate felii, cateva bobite de coacaze neagra si zmeura. Dam la rece pentru macar o jumatate de ora
Serbetul se prepara astfel: intr-o craticioara punem la fiert 50 ml apa, dupa care luam de pe foc si punem frunzele de busuioc, la infuzat pentru 10-15 minute. Filtram apoi apa, adaugam sucul de la o jumatata de lamaie si punem la fiert pina obtinem un sirop bine inchegat. Scoatem fructele din frigider, stropim cu coniac si adaugam la fiecare portie cite o lingura de serbet.
Sa aveti pofta!
Sursa:bucataras.ro
">

Ingrediente:
• o jumatate de pepene galben
• 2 piersici
• o banana
• o portocala mare sau doua mai potrivite
• 200 gr zmeura
• cateva coaceze negre
• 2-3 linguri coniac
• pentru serbet:
• 50 ml apa
• 150 gr zahar
• sucul de la o jumatate de lamaie
• o mana de frunze de busuioc
Cum se prepara?
Tinem fructele la rece, minim o ora. Spalam fructele, le curatam de coaja, scoatem simburii - acolo unde este nevoie. Intr-un bol mare, sau intr-o salatiera, punem pepenele taiat cubulete, banana taiata rondele, portocala taiata feliute mici, piersicile taiate felii, cateva bobite de coacaze neagra si zmeura. Dam la rece pentru macar o jumatate de ora
Serbetul se prepara astfel: intr-o craticioara punem la fiert 50 ml apa, dupa care luam de pe foc si punem frunzele de busuioc, la infuzat pentru 10-15 minute. Filtram apoi apa, adaugam sucul de la o jumatata de lamaie si punem la fiert pina obtinem un sirop bine inchegat. Scoatem fructele din frigider, stropim cu coniac si adaugam la fiecare portie cite o lingura de serbet.
Sa aveti pofta!
Sursa:bucataras.ro