A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1751025227.3558.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: Prajitura fina cu mere
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
29-11-2011, ora 10:00

Reteta zilei: Prajitura fina cu mere

Articol de Alexandra Stefanescu

Cronica de Iasi va recomanda: Prajitura fina cu mere

Ingrediente:

2 kg mere

2 lingurite scortisoara

1 lingurita zahar vanilat

1 cana cu zahar

1 cana cu gris

1 cana cu faina

1 plic cu praf de copt

1 pachet margarina Rama

200 g nuca prajita si macinata

50g margarina pt uns tava

2 linguri pesmet pt tapetat tava

Frisca vegetala cu fructe/optional

Mod de preparare:

Spalam merele, le indepartam casuta cu seminte si le dam pe razatoare , cu tot cu coaja. Adaugam scortisoara si zaharul vanilat, amestecam bine si le lasam de-oparte.

Separat intr-un bol, punem zaharul, faina, grisul, praful de copt si omogenizam.

Margarina o taiem in trei bucati egale.

Luam o tava,( eu am folosit una de 35/26 cm) o ungem bine cu margarina si o tapetam cu pesmetul. O portie din margarina,taiata in cuburi, o repartizam peste pesmet, presaram deasupra jumatate din fainoase si apoi jumatate din cantitatea de mere(cu tot cu zeama lasata-nu trebue stoarse deloc). Repetam operatiunea cu margarina , fainoase, restul de mere, margarina si deasupra presaram nuca.

Dam la cuptorul dinainte incalzit si coacem la foc moderat, 60 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca in tava, dupa care o transferam pe o tava/platou si o portionam. Se poate servi ca atare sau cu un mot generos din frisca, simpla sau cu amestec de fructe, cum am servit eu.

Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va recomanda: Prajitura fina cu mere

,

Ingrediente:

2 kg mere

2 lingurite scortisoara

1 lingurita zahar vanilat

1 cana cu zahar

1 cana cu gris

1 cana cu faina

1 plic cu praf de copt

1 pachet margarina Rama

200 g nuca prajita si macinata

50g margarina pt uns tava

2 linguri pesmet pt tapetat tava

Frisca vegetala cu fructe/optional

 

Mod de preparare:

Spalam merele, le indepartam casuta cu seminte si le dam pe razatoare , cu tot cu coaja. Adaugam scortisoara si zaharul vanilat, amestecam bine si le lasam de-oparte.

Separat intr-un bol, punem zaharul, faina, grisul, praful de copt si omogenizam.

Margarina o taiem in trei bucati egale.

Luam o tava,( eu am folosit una de 35/26 cm) o ungem bine cu margarina si o tapetam cu pesmetul. O portie din margarina,taiata in cuburi, o repartizam peste pesmet, presaram deasupra jumatate din fainoase si apoi jumatate din cantitatea de mere(cu tot cu zeama lasata-nu trebue stoarse deloc). Repetam operatiunea cu margarina , fainoase, restul de mere, margarina si deasupra presaram nuca.

Dam la cuptorul dinainte incalzit si coacem la foc moderat, 60 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca in tava, dupa care o transferam pe o tava/platou si o portionam. Se poate servi ca atare sau cu un mot generos din frisca, simpla sau cu amestec de fructe, cum am servit eu.

Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

" title="Stiri despre

Ingrediente:

2 kg mere

2 lingurite scortisoara

1 lingurita zahar vanilat

1 cana cu zahar

1 cana cu gris

1 cana cu faina

1 plic cu praf de copt

1 pachet margarina Rama

200 g nuca prajita si macinata

50g margarina pt uns tava

2 linguri pesmet pt tapetat tava

Frisca vegetala cu fructe/optional

 

Mod de preparare:

Spalam merele, le indepartam casuta cu seminte si le dam pe razatoare , cu tot cu coaja. Adaugam scortisoara si zaharul vanilat, amestecam bine si le lasam de-oparte.

Separat intr-un bol, punem zaharul, faina, grisul, praful de copt si omogenizam.

Margarina o taiem in trei bucati egale.

Luam o tava,( eu am folosit una de 35/26 cm) o ungem bine cu margarina si o tapetam cu pesmetul. O portie din margarina,taiata in cuburi, o repartizam peste pesmet, presaram deasupra jumatate din fainoase si apoi jumatate din cantitatea de mere(cu tot cu zeama lasata-nu trebue stoarse deloc). Repetam operatiunea cu margarina , fainoase, restul de mere, margarina si deasupra presaram nuca.

Dam la cuptorul dinainte incalzit si coacem la foc moderat, 60 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca in tava, dupa care o transferam pe o tava/platou si o portionam. Se poate servi ca atare sau cu un mot generos din frisca, simpla sau cu amestec de fructe, cum am servit eu.

Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

">

Ingrediente:

2 kg mere

2 lingurite scortisoara

1 lingurita zahar vanilat

1 cana cu zahar

1 cana cu gris

1 cana cu faina

1 plic cu praf de copt

1 pachet margarina Rama

200 g nuca prajita si macinata

50g margarina pt uns tava

2 linguri pesmet pt tapetat tava

Frisca vegetala cu fructe/optional

 

Mod de preparare:

Spalam merele, le indepartam casuta cu seminte si le dam pe razatoare , cu tot cu coaja. Adaugam scortisoara si zaharul vanilat, amestecam bine si le lasam de-oparte.

Separat intr-un bol, punem zaharul, faina, grisul, praful de copt si omogenizam.

Margarina o taiem in trei bucati egale.

Luam o tava,( eu am folosit una de 35/26 cm) o ungem bine cu margarina si o tapetam cu pesmetul. O portie din margarina,taiata in cuburi, o repartizam peste pesmet, presaram deasupra jumatate din fainoase si apoi jumatate din cantitatea de mere(cu tot cu zeama lasata-nu trebue stoarse deloc). Repetam operatiunea cu margarina , fainoase, restul de mere, margarina si deasupra presaram nuca.

Dam la cuptorul dinainte incalzit si coacem la foc moderat, 60 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca in tava, dupa care o transferam pe o tava/platou si o portionam. Se poate servi ca atare sau cu un mot generos din frisca, simpla sau cu amestec de fructe, cum am servit eu.

Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii