Cronica de Iasi va recomanda pentru astazi o reteta dulce: Prajitura cu iaurt.
Ingrediente:
• 3 oua
• un praf de sare
• 9 linguri de zahar
• 3 linguri de ulei
• 1 iaurt mic de capsuni ( 125 g)
• 100 g faina
• esenta de vanilie
• 1 praf de copt
• sirop de capsuni de pus deasupra
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si batem pana devine o spuma densa si lipicioasa, din care oprim 3 linguri pentru pus peste prajitura.
adaugam apoi in compoziatia ramasa galbenusurile, unul cate unul, uleiul, iaurtul, faina si praful de copt si omogenizam compozitia. La sfarsit punem si esenta. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu un strop de ulei, apoi punem bezeaua intr-o siringa sau punga si o punem usor peste compozitie, dam la cuptorul preincalzit 30 de minute la foc mic.
Cand s-a racit o taiem si punem sirop de capsuni peste bezea.
Pofta buna!
Sursa:bucataras.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda pentru astazi o reteta dulce: Prajitura cu iaurt.
,

Ingrediente:
• 3 oua
• un praf de sare
• 9 linguri de zahar
• 3 linguri de ulei
• 1 iaurt mic de capsuni ( 125 g)
• 100 g faina
• esenta de vanilie
• 1 praf de copt
• sirop de capsuni de pus deasupra
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si batem pana devine o spuma densa si lipicioasa, din care oprim 3 linguri pentru pus peste prajitura.
adaugam apoi in compoziatia ramasa galbenusurile, unul cate unul, uleiul, iaurtul, faina si praful de copt si omogenizam compozitia. La sfarsit punem si esenta. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu un strop de ulei, apoi punem bezeaua intr-o siringa sau punga si o punem usor peste compozitie, dam la cuptorul preincalzit 30 de minute la foc mic.
Cand s-a racit o taiem si punem sirop de capsuni peste bezea.
Pofta buna!
Sursa:bucataras.ro
" title="Stiri despre

Ingrediente:
• 3 oua
• un praf de sare
• 9 linguri de zahar
• 3 linguri de ulei
• 1 iaurt mic de capsuni ( 125 g)
• 100 g faina
• esenta de vanilie
• 1 praf de copt
• sirop de capsuni de pus deasupra
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si batem pana devine o spuma densa si lipicioasa, din care oprim 3 linguri pentru pus peste prajitura.
adaugam apoi in compoziatia ramasa galbenusurile, unul cate unul, uleiul, iaurtul, faina si praful de copt si omogenizam compozitia. La sfarsit punem si esenta. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu un strop de ulei, apoi punem bezeaua intr-o siringa sau punga si o punem usor peste compozitie, dam la cuptorul preincalzit 30 de minute la foc mic.
Cand s-a racit o taiem si punem sirop de capsuni peste bezea.
Pofta buna!
Sursa:bucataras.ro
">

Ingrediente:
• 3 oua
• un praf de sare
• 9 linguri de zahar
• 3 linguri de ulei
• 1 iaurt mic de capsuni ( 125 g)
• 100 g faina
• esenta de vanilie
• 1 praf de copt
• sirop de capsuni de pus deasupra
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si batem pana devine o spuma densa si lipicioasa, din care oprim 3 linguri pentru pus peste prajitura.
adaugam apoi in compoziatia ramasa galbenusurile, unul cate unul, uleiul, iaurtul, faina si praful de copt si omogenizam compozitia. La sfarsit punem si esenta. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu un strop de ulei, apoi punem bezeaua intr-o siringa sau punga si o punem usor peste compozitie, dam la cuptorul preincalzit 30 de minute la foc mic.
Cand s-a racit o taiem si punem sirop de capsuni peste bezea.
Pofta buna!
Sursa:bucataras.ro