A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1750840664.7477.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: Negresa cu mousse de portocale si ciocolata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
28-11-2011, ora 09:49

Reteta zilei: Negresa cu mousse de portocale si ciocolata

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi va recomanda: Negresa cu mousse de portocale si ciocolata

Ingrediente:

Pentru 8 portii:

Blat:

30 g ciocolata amaruie

1 ou

70 g zahar

25 g miez nuca(5-6 nuci)

65 g unt

15 g faina

o lingurita cacao

mousse de portocale:50 g ciocolata cu lapte

40 g ciocolata amaruie

200 ml suc proaspat de portocale

o lingurita coaja rasa de portocale

30 g zahar

5 g gelatina

200 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Pentru blat: ciocolata si untul se topesc.Galbenusul se freaca cu zahar,se adauga ciocolata cu unt,miezul de nuca taiat,faina si cacao.la urma albusul batut spuma.Se pune in tava de chec cu hartie de copt,la 180 de grade pt 20 minute.Se lasa la racit.

Pentru mousse:

Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece pentru 10 minute.

Cele 2 tipuri de ciocolata se topesc la baie marina,se dilueaza cu 3-4 linguri de frisca.

Sucul de portocale cu zahar si coaja rasa se dau intr-un clocot,se ia de pe foc se adauga gelatina si se rasa la racit.Cand e caldut se amesteca cu ciocolata topita si cand amestecul s-a racit se incorporeaza restul de frisca batuta spuma.

Tava de chec o captusim cu folie transparenta(astfel incat sa acopere si marginile),punem blatul,deasupra moussul si dam la rece 5-6 ore.Scoatem cu tot cu folie,portionam si ornam cu cacao si felii de portocala.

Sa nu fiti tentati sa insiropati blatul,se va insiropa singur cu sucul de portocala din mousse.

Pofta buna

Sursa: gustos.ro

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va recomanda: Negresa cu mousse de portocale si ciocolata

,

Ingrediente:

Pentru 8 portii:

Blat:

30 g ciocolata amaruie

1 ou

70 g zahar

25 g miez nuca(5-6 nuci)

65 g unt

15 g faina

o lingurita cacao

mousse de portocale:50 g ciocolata cu lapte

40 g ciocolata amaruie

200 ml suc proaspat de portocale

o lingurita coaja rasa de portocale

30 g zahar

5 g gelatina

200 ml frisca lichida

 

Mod de preparare:

Pentru blat: ciocolata si untul se topesc.Galbenusul se freaca cu zahar,se adauga ciocolata cu unt,miezul de nuca taiat,faina si cacao.la urma albusul batut spuma.Se pune in tava de chec cu hartie de copt,la 180 de grade pt 20 minute.Se lasa la racit.

Pentru mousse:

Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece pentru 10 minute.

Cele 2 tipuri de ciocolata se topesc la baie marina,se dilueaza cu 3-4 linguri de frisca.

Sucul de portocale cu zahar si coaja rasa se dau intr-un clocot,se ia de pe foc se adauga gelatina si se rasa la racit.Cand e caldut se amesteca cu ciocolata topita si cand amestecul s-a racit se incorporeaza restul de frisca batuta spuma.

Tava de chec o captusim cu folie transparenta(astfel incat sa acopere si marginile),punem blatul,deasupra moussul si dam la rece 5-6 ore.Scoatem cu tot cu folie,portionam si ornam cu cacao si felii de portocala.

Sa nu fiti tentati sa insiropati blatul,se va insiropa singur cu sucul de portocala din mousse.

 

Pofta buna

Sursa: gustos.ro

" title="Stiri despre

Ingrediente:

Pentru 8 portii:

Blat:

30 g ciocolata amaruie

1 ou

70 g zahar

25 g miez nuca(5-6 nuci)

65 g unt

15 g faina

o lingurita cacao

mousse de portocale:50 g ciocolata cu lapte

40 g ciocolata amaruie

200 ml suc proaspat de portocale

o lingurita coaja rasa de portocale

30 g zahar

5 g gelatina

200 ml frisca lichida

 

Mod de preparare:

Pentru blat: ciocolata si untul se topesc.Galbenusul se freaca cu zahar,se adauga ciocolata cu unt,miezul de nuca taiat,faina si cacao.la urma albusul batut spuma.Se pune in tava de chec cu hartie de copt,la 180 de grade pt 20 minute.Se lasa la racit.

Pentru mousse:

Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece pentru 10 minute.

Cele 2 tipuri de ciocolata se topesc la baie marina,se dilueaza cu 3-4 linguri de frisca.

Sucul de portocale cu zahar si coaja rasa se dau intr-un clocot,se ia de pe foc se adauga gelatina si se rasa la racit.Cand e caldut se amesteca cu ciocolata topita si cand amestecul s-a racit se incorporeaza restul de frisca batuta spuma.

Tava de chec o captusim cu folie transparenta(astfel incat sa acopere si marginile),punem blatul,deasupra moussul si dam la rece 5-6 ore.Scoatem cu tot cu folie,portionam si ornam cu cacao si felii de portocala.

Sa nu fiti tentati sa insiropati blatul,se va insiropa singur cu sucul de portocala din mousse.

 

Pofta buna

Sursa: gustos.ro

">

Ingrediente:

Pentru 8 portii:

Blat:

30 g ciocolata amaruie

1 ou

70 g zahar

25 g miez nuca(5-6 nuci)

65 g unt

15 g faina

o lingurita cacao

mousse de portocale:50 g ciocolata cu lapte

40 g ciocolata amaruie

200 ml suc proaspat de portocale

o lingurita coaja rasa de portocale

30 g zahar

5 g gelatina

200 ml frisca lichida

 

Mod de preparare:

Pentru blat: ciocolata si untul se topesc.Galbenusul se freaca cu zahar,se adauga ciocolata cu unt,miezul de nuca taiat,faina si cacao.la urma albusul batut spuma.Se pune in tava de chec cu hartie de copt,la 180 de grade pt 20 minute.Se lasa la racit.

Pentru mousse:

Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece pentru 10 minute.

Cele 2 tipuri de ciocolata se topesc la baie marina,se dilueaza cu 3-4 linguri de frisca.

Sucul de portocale cu zahar si coaja rasa se dau intr-un clocot,se ia de pe foc se adauga gelatina si se rasa la racit.Cand e caldut se amesteca cu ciocolata topita si cand amestecul s-a racit se incorporeaza restul de frisca batuta spuma.

Tava de chec o captusim cu folie transparenta(astfel incat sa acopere si marginile),punem blatul,deasupra moussul si dam la rece 5-6 ore.Scoatem cu tot cu folie,portionam si ornam cu cacao si felii de portocala.

Sa nu fiti tentati sa insiropati blatul,se va insiropa singur cu sucul de portocala din mousse.

 

Pofta buna

Sursa: gustos.ro

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii