Cronica de Iasi va recomanda: Negresa cu mousse de portocale si ciocolata

Ingrediente:
Pentru 8 portii:
Blat:
30 g ciocolata amaruie
1 ou
70 g zahar
25 g miez nuca(5-6 nuci)
65 g unt
15 g faina
o lingurita cacao
mousse de portocale:50 g ciocolata cu lapte
40 g ciocolata amaruie
200 ml suc proaspat de portocale
o lingurita coaja rasa de portocale
30 g zahar
5 g gelatina
200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Pentru blat: ciocolata si untul se topesc.Galbenusul se freaca cu zahar,se adauga ciocolata cu unt,miezul de nuca taiat,faina si cacao.la urma albusul batut spuma.Se pune in tava de chec cu hartie de copt,la 180 de grade pt 20 minute.Se lasa la racit.
Pentru mousse:
Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece pentru 10 minute.
Cele 2 tipuri de ciocolata se topesc la baie marina,se dilueaza cu 3-4 linguri de frisca.
Sucul de portocale cu zahar si coaja rasa se dau intr-un clocot,se ia de pe foc se adauga gelatina si se rasa la racit.Cand e caldut se amesteca cu ciocolata topita si cand amestecul s-a racit se incorporeaza restul de frisca batuta spuma.
Tava de chec o captusim cu folie transparenta(astfel incat sa acopere si marginile),punem blatul,deasupra moussul si dam la rece 5-6 ore.Scoatem cu tot cu folie,portionam si ornam cu cacao si felii de portocala.
Sa nu fiti tentati sa insiropati blatul,se va insiropa singur cu sucul de portocala din mousse.
Pofta buna
Sursa: gustos.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda: Negresa cu mousse de portocale si ciocolata
,

Ingrediente:
Pentru 8 portii:
Blat:
30 g ciocolata amaruie
1 ou
70 g zahar
25 g miez nuca(5-6 nuci)
65 g unt
15 g faina
o lingurita cacao
mousse de portocale:50 g ciocolata cu lapte
40 g ciocolata amaruie
200 ml suc proaspat de portocale
o lingurita coaja rasa de portocale
30 g zahar
5 g gelatina
200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Pentru blat: ciocolata si untul se topesc.Galbenusul se freaca cu zahar,se adauga ciocolata cu unt,miezul de nuca taiat,faina si cacao.la urma albusul batut spuma.Se pune in tava de chec cu hartie de copt,la 180 de grade pt 20 minute.Se lasa la racit.
Pentru mousse:
Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece pentru 10 minute.
Cele 2 tipuri de ciocolata se topesc la baie marina,se dilueaza cu 3-4 linguri de frisca.
Sucul de portocale cu zahar si coaja rasa se dau intr-un clocot,se ia de pe foc se adauga gelatina si se rasa la racit.Cand e caldut se amesteca cu ciocolata topita si cand amestecul s-a racit se incorporeaza restul de frisca batuta spuma.
Tava de chec o captusim cu folie transparenta(astfel incat sa acopere si marginile),punem blatul,deasupra moussul si dam la rece 5-6 ore.Scoatem cu tot cu folie,portionam si ornam cu cacao si felii de portocala.
Sa nu fiti tentati sa insiropati blatul,se va insiropa singur cu sucul de portocala din mousse.
Pofta buna
Sursa: gustos.ro
" title="Stiri despre

Ingrediente:
Pentru 8 portii:
Blat:
30 g ciocolata amaruie
1 ou
70 g zahar
25 g miez nuca(5-6 nuci)
65 g unt
15 g faina
o lingurita cacao
mousse de portocale:50 g ciocolata cu lapte
40 g ciocolata amaruie
200 ml suc proaspat de portocale
o lingurita coaja rasa de portocale
30 g zahar
5 g gelatina
200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Pentru blat: ciocolata si untul se topesc.Galbenusul se freaca cu zahar,se adauga ciocolata cu unt,miezul de nuca taiat,faina si cacao.la urma albusul batut spuma.Se pune in tava de chec cu hartie de copt,la 180 de grade pt 20 minute.Se lasa la racit.
Pentru mousse:
Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece pentru 10 minute.
Cele 2 tipuri de ciocolata se topesc la baie marina,se dilueaza cu 3-4 linguri de frisca.
Sucul de portocale cu zahar si coaja rasa se dau intr-un clocot,se ia de pe foc se adauga gelatina si se rasa la racit.Cand e caldut se amesteca cu ciocolata topita si cand amestecul s-a racit se incorporeaza restul de frisca batuta spuma.
Tava de chec o captusim cu folie transparenta(astfel incat sa acopere si marginile),punem blatul,deasupra moussul si dam la rece 5-6 ore.Scoatem cu tot cu folie,portionam si ornam cu cacao si felii de portocala.
Sa nu fiti tentati sa insiropati blatul,se va insiropa singur cu sucul de portocala din mousse.
Pofta buna
Sursa: gustos.ro
">

Ingrediente:
Pentru 8 portii:
Blat:
30 g ciocolata amaruie
1 ou
70 g zahar
25 g miez nuca(5-6 nuci)
65 g unt
15 g faina
o lingurita cacao
mousse de portocale:50 g ciocolata cu lapte
40 g ciocolata amaruie
200 ml suc proaspat de portocale
o lingurita coaja rasa de portocale
30 g zahar
5 g gelatina
200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Pentru blat: ciocolata si untul se topesc.Galbenusul se freaca cu zahar,se adauga ciocolata cu unt,miezul de nuca taiat,faina si cacao.la urma albusul batut spuma.Se pune in tava de chec cu hartie de copt,la 180 de grade pt 20 minute.Se lasa la racit.
Pentru mousse:
Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece pentru 10 minute.
Cele 2 tipuri de ciocolata se topesc la baie marina,se dilueaza cu 3-4 linguri de frisca.
Sucul de portocale cu zahar si coaja rasa se dau intr-un clocot,se ia de pe foc se adauga gelatina si se rasa la racit.Cand e caldut se amesteca cu ciocolata topita si cand amestecul s-a racit se incorporeaza restul de frisca batuta spuma.
Tava de chec o captusim cu folie transparenta(astfel incat sa acopere si marginile),punem blatul,deasupra moussul si dam la rece 5-6 ore.Scoatem cu tot cu folie,portionam si ornam cu cacao si felii de portocala.
Sa nu fiti tentati sa insiropati blatul,se va insiropa singur cu sucul de portocala din mousse.
Pofta buna
Sursa: gustos.ro