A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1749390398.8486.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: Minitarte cu bezea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
03-01-2012, ora 10:12

Reteta zilei: Minitarte cu bezea

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi va recomanda: Minitarte cu bezea

Ingrediente:

Aluat tarta

-125gr unt

-75gr zahar pudra

-2 galbenusuri

-2 linguri lapte

-250gr faina

-un praf sare

Umplutura

-300 g prune

-1/2 pahar apa

-1/2 pahar zahar

-o lingura gelatina(eu am pus 12 gr gelatina)

Bezea

-2 albusuri

-6 linguri zahar

-2-3 picaturi zeama lamaie

-vanilie

Modul de preparare:

Se face un aluat din toate ingredientele pentru tarta, se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.

Intre timp se face umplutura de fructe-se face un sirop gros din apa cu zahar prin fierbere,se pun apoi fructele taiate bucatele mici,se lasa sa fiarba pana se ingoasa,se adauga la final gelatina inmuiata in putina apa,se lasa sa se raceasca.

Bezeaua-se mixeaza albusurile cu zaharul si zeama de lamaie,vanilia.

Se intinde o foaie din aluat se garnisesc formele pentru tarte,tapetate cu ulei si faina se dau la cuptor pentru circa 15 minute.Se scot, se pun fructele si se decoreaza dupa plac cu bezea.Se baga din nou la cuptor pentru 5-10 minute la foc mic.

Pofta buna!

Sursa: reteteculinare.ro

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va recomanda: Minitarte cu bezea

, Ingrediente:

 

Aluat tarta

 

-125gr unt

-75gr zahar pudra

-2 galbenusuri

-2 linguri lapte

-250gr faina

-un praf sare

 

Umplutura

 

-300 g prune

-1/2 pahar apa

-1/2 pahar zahar

-o lingura gelatina(eu am pus 12 gr gelatina)

 

Bezea

 

-2 albusuri

-6 linguri zahar

-2-3 picaturi zeama lamaie

-vanilie

 

Modul de preparare:

Se face un aluat din toate ingredientele pentru tarta, se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.

Intre timp se face umplutura de fructe-se face un sirop gros din apa cu zahar prin fierbere,se pun apoi fructele taiate bucatele mici,se lasa sa fiarba pana se ingoasa,se adauga la final gelatina inmuiata in putina apa,se lasa sa se raceasca.

Bezeaua-se mixeaza albusurile cu zaharul si zeama de lamaie,vanilia.

Se intinde o foaie din aluat se garnisesc formele pentru tarte,tapetate cu ulei si faina se dau la cuptor pentru circa 15 minute.Se scot, se pun fructele si se decoreaza dupa plac cu bezea.Se baga din nou la cuptor pentru 5-10 minute la foc mic.

Pofta buna!

Sursa: reteteculinare.ro

 

" title="Stiri despre Ingrediente:

 

Aluat tarta

 

-125gr unt

-75gr zahar pudra

-2 galbenusuri

-2 linguri lapte

-250gr faina

-un praf sare

 

Umplutura

 

-300 g prune

-1/2 pahar apa

-1/2 pahar zahar

-o lingura gelatina(eu am pus 12 gr gelatina)

 

Bezea

 

-2 albusuri

-6 linguri zahar

-2-3 picaturi zeama lamaie

-vanilie

 

Modul de preparare:

Se face un aluat din toate ingredientele pentru tarta, se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.

Intre timp se face umplutura de fructe-se face un sirop gros din apa cu zahar prin fierbere,se pun apoi fructele taiate bucatele mici,se lasa sa fiarba pana se ingoasa,se adauga la final gelatina inmuiata in putina apa,se lasa sa se raceasca.

Bezeaua-se mixeaza albusurile cu zaharul si zeama de lamaie,vanilia.

Se intinde o foaie din aluat se garnisesc formele pentru tarte,tapetate cu ulei si faina se dau la cuptor pentru circa 15 minute.Se scot, se pun fructele si se decoreaza dupa plac cu bezea.Se baga din nou la cuptor pentru 5-10 minute la foc mic.

Pofta buna!

Sursa: reteteculinare.ro

 

">Ingrediente:

 

Aluat tarta

 

-125gr unt

-75gr zahar pudra

-2 galbenusuri

-2 linguri lapte

-250gr faina

-un praf sare

 

Umplutura

 

-300 g prune

-1/2 pahar apa

-1/2 pahar zahar

-o lingura gelatina(eu am pus 12 gr gelatina)

 

Bezea

 

-2 albusuri

-6 linguri zahar

-2-3 picaturi zeama lamaie

-vanilie

 

Modul de preparare:

Se face un aluat din toate ingredientele pentru tarta, se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.

Intre timp se face umplutura de fructe-se face un sirop gros din apa cu zahar prin fierbere,se pun apoi fructele taiate bucatele mici,se lasa sa fiarba pana se ingoasa,se adauga la final gelatina inmuiata in putina apa,se lasa sa se raceasca.

Bezeaua-se mixeaza albusurile cu zaharul si zeama de lamaie,vanilia.

Se intinde o foaie din aluat se garnisesc formele pentru tarte,tapetate cu ulei si faina se dau la cuptor pentru circa 15 minute.Se scot, se pun fructele si se decoreaza dupa plac cu bezea.Se baga din nou la cuptor pentru 5-10 minute la foc mic.

Pofta buna!

Sursa: reteteculinare.ro

 

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii