Cronica de Iasi recomanda: Inghetata de Nougat

Ingrediente:
1/2 cana miere de albine
1/4 cana zahar
1/4 cana apa
1 albus mare
un praf de sare
1 cana smantana grasa pentru frisca(rece)
1/2 cana migdale prajite si maruntite
1/4 cana fistic maruntit nesarat (optional)
Mod de preparare:
Se pune intr-o oala, la foc mediu, mierea de albine impreuna cu zaharul si apa; se lasa sa se dizolve zaharul; se da focul apoi putin mai tare si se lasa sa fiarba pentru 1 minut, fara sa se amestece.
Intre timp, se bate spuma tare, cu mixerul, albusul de ou impreuna cu sarea. Gradual, se toarna siropul firbinte peste albus, batand in continuare. Se mai bate meringhele cam 4 minute, pana devine consistent si rigid. Se lasa apoi sa se raceasca cam 10 minute.
Se bate smantana frisca. Se incorporeaza apoi in meringhe. Se adauga apoi si fisticul si migdalele maruntite. Compozitia se toarna intr-un vas de sticla (28x18x5 cm). Se acopera si se da la congelator cam 4 ore pana se intareste.
Aceasta inghetata poate fi preparata cu 1 saptamana inainte de servire. Se pastreaza la congelator.
Sursa: retetedulci.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi recomanda: Inghetata de Nougat
,

Ingrediente:
1/2 cana miere de albine
1/4 cana zahar
1/4 cana apa
1 albus mare
un praf de sare
1 cana smantana grasa pentru frisca(rece)
1/2 cana migdale prajite si maruntite
1/4 cana fistic maruntit nesarat (optional)
Mod de preparare:
Se pune intr-o oala, la foc mediu, mierea de albine impreuna cu zaharul si apa; se lasa sa se dizolve zaharul; se da focul apoi putin mai tare si se lasa sa fiarba pentru 1 minut, fara sa se amestece.
Intre timp, se bate spuma tare, cu mixerul, albusul de ou impreuna cu sarea. Gradual, se toarna siropul firbinte peste albus, batand in continuare. Se mai bate meringhele cam 4 minute, pana devine consistent si rigid. Se lasa apoi sa se raceasca cam 10 minute.
Se bate smantana frisca. Se incorporeaza apoi in meringhe. Se adauga apoi si fisticul si migdalele maruntite. Compozitia se toarna intr-un vas de sticla (28x18x5 cm). Se acopera si se da la congelator cam 4 ore pana se intareste.
Aceasta inghetata poate fi preparata cu 1 saptamana inainte de servire. Se pastreaza la congelator.
Sursa: retetedulci.ro
" title="Stiri despre

Ingrediente:
1/2 cana miere de albine
1/4 cana zahar
1/4 cana apa
1 albus mare
un praf de sare
1 cana smantana grasa pentru frisca(rece)
1/2 cana migdale prajite si maruntite
1/4 cana fistic maruntit nesarat (optional)
Mod de preparare:
Se pune intr-o oala, la foc mediu, mierea de albine impreuna cu zaharul si apa; se lasa sa se dizolve zaharul; se da focul apoi putin mai tare si se lasa sa fiarba pentru 1 minut, fara sa se amestece.
Intre timp, se bate spuma tare, cu mixerul, albusul de ou impreuna cu sarea. Gradual, se toarna siropul firbinte peste albus, batand in continuare. Se mai bate meringhele cam 4 minute, pana devine consistent si rigid. Se lasa apoi sa se raceasca cam 10 minute.
Se bate smantana frisca. Se incorporeaza apoi in meringhe. Se adauga apoi si fisticul si migdalele maruntite. Compozitia se toarna intr-un vas de sticla (28x18x5 cm). Se acopera si se da la congelator cam 4 ore pana se intareste.
Aceasta inghetata poate fi preparata cu 1 saptamana inainte de servire. Se pastreaza la congelator.
Sursa: retetedulci.ro
">

Ingrediente:
1/2 cana miere de albine
1/4 cana zahar
1/4 cana apa
1 albus mare
un praf de sare
1 cana smantana grasa pentru frisca(rece)
1/2 cana migdale prajite si maruntite
1/4 cana fistic maruntit nesarat (optional)
Mod de preparare:
Se pune intr-o oala, la foc mediu, mierea de albine impreuna cu zaharul si apa; se lasa sa se dizolve zaharul; se da focul apoi putin mai tare si se lasa sa fiarba pentru 1 minut, fara sa se amestece.
Intre timp, se bate spuma tare, cu mixerul, albusul de ou impreuna cu sarea. Gradual, se toarna siropul firbinte peste albus, batand in continuare. Se mai bate meringhele cam 4 minute, pana devine consistent si rigid. Se lasa apoi sa se raceasca cam 10 minute.
Se bate smantana frisca. Se incorporeaza apoi in meringhe. Se adauga apoi si fisticul si migdalele maruntite. Compozitia se toarna intr-un vas de sticla (28x18x5 cm). Se acopera si se da la congelator cam 4 ore pana se intareste.
Aceasta inghetata poate fi preparata cu 1 saptamana inainte de servire. Se pastreaza la congelator.
Sursa: retetedulci.ro