Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
VIATA IN IASI
Reteta zilei: Guguluf cu mere
Articol de Adelina FlorescuCronica de Iasi va recomanda: Guguluf cu mere
Ingrediente:
2 cani de mere rase
1 si 1/2 cana zahar
1 lingurita bicarbonat stins cu suc de lamaie
2 lingurite esenta de vanilie
2 oua
2 cani de faina.
Glazura: 7 linguri de zahar, 3 linguri cacao, 5 linguri apa, 100 g unt, esenta de rom
Mod de preparare:
Amestecam merele rase cu zaharul, cu bicarbonatul si cu esenta de vanilie. Lasam amestecul la frigider 1 ora. Apoi amestecam merele cu ouale batute spuma si cu faina.
Turnam aluatul in formele de guguluf sau intr-o tava de prajitura tapetata cu hartie de copt (dimensiuni aproximative 27x40 cm).
Coacem guguluful timp de 20 de minute la 170 grade Celsius.
Intre timp pregatim glazura prin incalzirea tuturor ingredientelor. Cand scoatem prajiturile din cuptor le acoperim imediat cu ciocolata calduta.
Sursa: gustos.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email