Cronica de Iasi va recomanda: Cartofi Dauphinoise - cu smantana si usturoi

Ingrediente:
1 kg cartofi
500 ml smantana pentru gatit
3 catei de usturoi tocati
sare
piper
nucsoara
75 g unt
Optional:
50 g mozzarella sau cascaval ras
rozmarin
Mod de preparare:
Curatam cartofii si ii taiem in felii subtiri de 2-3 mm grosime. In timp ce feliem cartofii putem pune feliile direct in vasul termorezistent in care pregatim cartofii. Vasul il ungem cu unt inainte sa punem cartofii.
Cand acoperim fundul vasului cu un strat de cartofi condimentam cu sare, piper, putina nucsoara, usturoi si putina smantana.
Vom continua sa punem cartofii in straturi, acoperind de fiecare data cu smantana. Ultimul strat trebuie sa fie de smantana.
Punem la cuptor la aproximativ 160-170° C, pentru 40-60 minute acoperiti cu o folie de staniol, apoi fara folie pana se rumenesc cartofii.Cu cateva minute inainte sa ii scoatem presaram mozzarella rasa si rozmarinul tocat.
Sursa: gustos.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda: Cartofi Dauphinoise - cu smantana si usturoi
,

Ingrediente:
1 kg cartofi
500 ml smantana pentru gatit
3 catei de usturoi tocati
sare
piper
nucsoara
75 g unt
Optional:
50 g mozzarella sau cascaval ras
rozmarin
Mod de preparare:
Curatam cartofii si ii taiem in felii subtiri de 2-3 mm grosime. In timp ce feliem cartofii putem pune feliile direct in vasul termorezistent in care pregatim cartofii. Vasul il ungem cu unt inainte sa punem cartofii.
Cand acoperim fundul vasului cu un strat de cartofi condimentam cu sare, piper, putina nucsoara, usturoi si putina smantana.
Vom continua sa punem cartofii in straturi, acoperind de fiecare data cu smantana. Ultimul strat trebuie sa fie de smantana.
Punem la cuptor la aproximativ 160-170° C, pentru 40-60 minute acoperiti cu o folie de staniol, apoi fara folie pana se rumenesc cartofii.Cu cateva minute inainte sa ii scoatem presaram mozzarella rasa si rozmarinul tocat.
Sursa: gustos.ro
" title="Stiri despre

Ingrediente:
1 kg cartofi
500 ml smantana pentru gatit
3 catei de usturoi tocati
sare
piper
nucsoara
75 g unt
Optional:
50 g mozzarella sau cascaval ras
rozmarin
Mod de preparare:
Curatam cartofii si ii taiem in felii subtiri de 2-3 mm grosime. In timp ce feliem cartofii putem pune feliile direct in vasul termorezistent in care pregatim cartofii. Vasul il ungem cu unt inainte sa punem cartofii.
Cand acoperim fundul vasului cu un strat de cartofi condimentam cu sare, piper, putina nucsoara, usturoi si putina smantana.
Vom continua sa punem cartofii in straturi, acoperind de fiecare data cu smantana. Ultimul strat trebuie sa fie de smantana.
Punem la cuptor la aproximativ 160-170° C, pentru 40-60 minute acoperiti cu o folie de staniol, apoi fara folie pana se rumenesc cartofii.Cu cateva minute inainte sa ii scoatem presaram mozzarella rasa si rozmarinul tocat.
Sursa: gustos.ro
">

Ingrediente:
1 kg cartofi
500 ml smantana pentru gatit
3 catei de usturoi tocati
sare
piper
nucsoara
75 g unt
Optional:
50 g mozzarella sau cascaval ras
rozmarin
Mod de preparare:
Curatam cartofii si ii taiem in felii subtiri de 2-3 mm grosime. In timp ce feliem cartofii putem pune feliile direct in vasul termorezistent in care pregatim cartofii. Vasul il ungem cu unt inainte sa punem cartofii.
Cand acoperim fundul vasului cu un strat de cartofi condimentam cu sare, piper, putina nucsoara, usturoi si putina smantana.
Vom continua sa punem cartofii in straturi, acoperind de fiecare data cu smantana. Ultimul strat trebuie sa fie de smantana.
Punem la cuptor la aproximativ 160-170° C, pentru 40-60 minute acoperiti cu o folie de staniol, apoi fara folie pana se rumenesc cartofii.Cu cateva minute inainte sa ii scoatem presaram mozzarella rasa si rozmarinul tocat.
Sursa: gustos.ro