SONDAJ

Intentionati sa luati un credit prin programul "Prima Casa"?

 
Vremea in Iasi

Acum: 31 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 29 °C
 Min:  17 °C

Maine:  Max: 31 °C
 Min:  16 °C

CURS VALUTAR

CHF 1 CHF = 3.6175 LEI

EUR 1 EUR = 4.3955 LEI

GBP 1 GBP = 5.5520 LEI

MDL 1 MDL = 0.2341 LEI

USD 1 USD = 3.2711 LEI

XAU 1 XAU = 137.4806 LEI

 

AED 1 AED = 0.8906 LEI

AUD 1 AUD = 3.0735 LEI

BGN 1 BGN = 2.2474 LEI

BRL 1 BRL = 1.4720 LEI

CAD 1 CAD = 3.0267 LEI

CHF 1 CHF = 3.6175 LEI

CNY 1 CNY = 0.5293 LEI

CZK 1 CZK = 0.1599 LEI

DKK 1 DKK = 0.5894 LEI

EGP 1 EGP = 0.4575 LEI

EUR 1 EUR = 4.3955 LEI

GBP 1 GBP = 5.5520 LEI

HUF 1 HUF = 1.4156 LEI

INR 1 INR = 0.0544 LEI

JPY 1 JPY = 3.2090 LEI

KRW 1 KRW = 0.3193 LEI

MDL 1 MDL = 0.2341 LEI

MXN 1 MXN = 0.2513 LEI

NOK 1 NOK = 0.5253 LEI

NZD 1 NZD = 2.7839 LEI

PLN 1 PLN = 1.0585 LEI

RSD 1 RSD = 0.0377 LEI

RUB 1 RUB = 0.0916 LEI

SEK 1 SEK = 0.4788 LEI

TRY 1 TRY = 1.5535 LEI

UAH 1 UAH = 0.2744 LEI

USD 1 USD = 3.2711 LEI

XAU 1 XAU = 137.4806 LEI

XDR 1 XDR = 5.0227 LEI

ZAR 1 ZAR = 0.3084 LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
18-09-2011, ora 08:08

Reteta zilei: Briose cu ciocolata

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi recomanda: Briose cu ciocolata

Ingrediente:

Pentru briose:

- 3 linguri cacao

- 60 ml apa fierbinte

- 170 g faina

- 1/2 lingurita praf de copt

- 1/2 lingurita bicarbonat alimentar

- 1/4 lingurita sare

- 1 portocala

- 1 oua mari, la temperatura camerei

- 155 g zahar

- 110 ml lapte batut, la temperatura camerei

- 1/2 lingurita esenta de vanilie

- 60 g unt, topit si racit la temperatura camerei

Pentru glazura:

- 170 g ciocolata de menaj, amaruie

- 225 g unt la temperatura camerei

- 200 g zahar pudra

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se captusesc cu forme speciale de hartie 12 forme de briose.

2. Se dizolva praful de cacao in apa fierbinte.

3. Se cern impreuna faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Deasupra se rade coaja de la portocala.

4. Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga laptele batut, vanilia si cacaua dizolvata. Se adauga apoi untul topit si la urma ingredientele uscate.

5. Aluatul se imparte in mod egal in cele 12 forme de briose.

6. Se dau briosele la copt pentru 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca complet in forma.

7. Se prepara glazura: se topeste ciocolata pe baie de aburi, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga ciocolata topita.

8. Se decoreaza cu glazura de ciocolata briosele racite complet, apoi se dau la frigider pentru 30 minute, ca sa se intareasca glazura.

   
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii