SONDAJ

Cu cine veti vota la alegerile prezidentiale ?

 
Vremea in Iasi

Acum: 1 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 1 °C
 Min:  -3 °C

Maine:  Max: 2 °C
 Min:  -4 °C

CURS VALUTAR

CHF 1 CHF = 3.6645 LEI

EUR 1 EUR = 4.4209 LEI

GBP 1 GBP = 5.6049 LEI

MDL 1 MDL = 0.2387 LEI

USD 1 USD = 3.4967 LEI

XAU 1 XAU = 138.3992 LEI

 

AED 1 AED = 0.9520 LEI

AUD 1 AUD = 3.0690 LEI

BGN 1 BGN = 2.2603 LEI

BRL 1 BRL = 1.3990 LEI

CAD 1 CAD = 3.1159 LEI

CHF 1 CHF = 3.6645 LEI

CNY 1 CNY = 0.5716 LEI

CZK 1 CZK = 0.1595 LEI

DKK 1 DKK = 0.5938 LEI

EGP 1 EGP = 0.4890 LEI

EUR 1 EUR = 4.4209 LEI

GBP 1 GBP = 5.6049 LEI

HUF 1 HUF = 1.4325 LEI

INR 1 INR = 0.0572 LEI

JPY 1 JPY = 3.2326 LEI

KRW 1 KRW = 0.3306 LEI

MDL 1 MDL = 0.2387 LEI

MXN 1 MXN = 0.2579 LEI

NOK 1 NOK = 0.5314 LEI

NZD 1 NZD = 2.7399 LEI

PLN 1 PLN = 1.0464 LEI

RSD 1 RSD = 0.0370 LEI

RUB 1 RUB = 0.0834 LEI

SEK 1 SEK = 0.4815 LEI

TRY 1 TRY = 1.5622 LEI

UAH 1 UAH = 0.2695 LEI

USD 1 USD = 3.4967 LEI

XAU 1 XAU = 138.3992 LEI

XDR 1 XDR = 5.1912 LEI

ZAR 1 ZAR = 0.3187 LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
18-09-2011, ora 08:08

Reteta zilei: Briose cu ciocolata

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi recomanda: Briose cu ciocolata

Ingrediente:

Pentru briose:

- 3 linguri cacao

- 60 ml apa fierbinte

- 170 g faina

- 1/2 lingurita praf de copt

- 1/2 lingurita bicarbonat alimentar

- 1/4 lingurita sare

- 1 portocala

- 1 oua mari, la temperatura camerei

- 155 g zahar

- 110 ml lapte batut, la temperatura camerei

- 1/2 lingurita esenta de vanilie

- 60 g unt, topit si racit la temperatura camerei

Pentru glazura:

- 170 g ciocolata de menaj, amaruie

- 225 g unt la temperatura camerei

- 200 g zahar pudra

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se captusesc cu forme speciale de hartie 12 forme de briose.

2. Se dizolva praful de cacao in apa fierbinte.

3. Se cern impreuna faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Deasupra se rade coaja de la portocala.

4. Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga laptele batut, vanilia si cacaua dizolvata. Se adauga apoi untul topit si la urma ingredientele uscate.

5. Aluatul se imparte in mod egal in cele 12 forme de briose.

6. Se dau briosele la copt pentru 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca complet in forma.

7. Se prepara glazura: se topeste ciocolata pe baie de aburi, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga ciocolata topita.

8. Se decoreaza cu glazura de ciocolata briosele racite complet, apoi se dau la frigider pentru 30 minute, ca sa se intareasca glazura.

   
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii