SONDAJ

Intentionati sa luati un credit prin programul "Prima Casa"?

 
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 19 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 22 °C
 Min:  11 °C

Maine:  Max: 28 °C
 Min:  16 °C

CURS VALUTAR

CHF 1 CHF = 3.6461 LEI

EUR 1 EUR = 4.4109 LEI

GBP 1 GBP = 5.5088 LEI

MDL 1 MDL = 0.2400 LEI

USD 1 USD = 3.3208 LEI

XAU 1 XAU = 136.8668 LEI

 

AED 1 AED = 0.9041 LEI

AUD 1 AUD = 3.0958 LEI

BGN 1 BGN = 2.2552 LEI

BRL 1 BRL = 1.4632 LEI

CAD 1 CAD = 3.0324 LEI

CHF 1 CHF = 3.6461 LEI

CNY 1 CNY = 0.5398 LEI

CZK 1 CZK = 0.1585 LEI

DKK 1 DKK = 0.5916 LEI

EGP 1 EGP = 0.4644 LEI

EUR 1 EUR = 4.4109 LEI

GBP 1 GBP = 5.5088 LEI

HUF 1 HUF = 1.4044 LEI

INR 1 INR = 0.0549 LEI

JPY 1 JPY = 3.2038 LEI

KRW 1 KRW = 0.3262 LEI

MDL 1 MDL = 0.2400 LEI

MXN 1 MXN = 0.2533 LEI

NOK 1 NOK = 0.5411 LEI

NZD 1 NZD = 2.7957 LEI

PLN 1 PLN = 1.0531 LEI

RSD 1 RSD = 0.0375 LEI

RUB 1 RUB = 0.0917 LEI

SEK 1 SEK = 0.4822 LEI

TRY 1 TRY = 1.5251 LEI

UAH 1 UAH = 0.2517 LEI

USD 1 USD = 3.3208 LEI

XAU 1 XAU = 136.8668 LEI

XDR 1 XDR = 5.0566 LEI

ZAR 1 ZAR = 0.3102 LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
18-09-2011, ora 08:08

Reteta zilei: Briose cu ciocolata

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi recomanda: Briose cu ciocolata

Ingrediente:

Pentru briose:

- 3 linguri cacao

- 60 ml apa fierbinte

- 170 g faina

- 1/2 lingurita praf de copt

- 1/2 lingurita bicarbonat alimentar

- 1/4 lingurita sare

- 1 portocala

- 1 oua mari, la temperatura camerei

- 155 g zahar

- 110 ml lapte batut, la temperatura camerei

- 1/2 lingurita esenta de vanilie

- 60 g unt, topit si racit la temperatura camerei

Pentru glazura:

- 170 g ciocolata de menaj, amaruie

- 225 g unt la temperatura camerei

- 200 g zahar pudra

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se captusesc cu forme speciale de hartie 12 forme de briose.

2. Se dizolva praful de cacao in apa fierbinte.

3. Se cern impreuna faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Deasupra se rade coaja de la portocala.

4. Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga laptele batut, vanilia si cacaua dizolvata. Se adauga apoi untul topit si la urma ingredientele uscate.

5. Aluatul se imparte in mod egal in cele 12 forme de briose.

6. Se dau briosele la copt pentru 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca complet in forma.

7. Se prepara glazura: se topeste ciocolata pe baie de aburi, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga ciocolata topita.

8. Se decoreaza cu glazura de ciocolata briosele racite complet, apoi se dau la frigider pentru 30 minute, ca sa se intareasca glazura.

   
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii