SONDAJ

Intentionati sa luati un credit prin programul "Prima Casa"?

 
Vremea in Iasi

Acum: 20 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 30 °C
 Min:  17 °C

Maine:  Max: 31 °C
 Min:  18 °C

CURS VALUTAR

CHF 1 CHF = 3.6343 LEI

EUR 1 EUR = 4.4155 LEI

GBP 1 GBP = 5.5758 LEI

MDL 1 MDL = 0.2346 LEI

USD 1 USD = 3.2766 LEI

XAU 1 XAU = 136.9472 LEI

 

AED 1 AED = 0.8921 LEI

AUD 1 AUD = 3.0944 LEI

BGN 1 BGN = 2.2576 LEI

BRL 1 BRL = 1.4766 LEI

CAD 1 CAD = 3.0554 LEI

CHF 1 CHF = 3.6343 LEI

CNY 1 CNY = 0.5289 LEI

CZK 1 CZK = 0.1608 LEI

DKK 1 DKK = 0.5921 LEI

EGP 1 EGP = 0.4583 LEI

EUR 1 EUR = 4.4155 LEI

GBP 1 GBP = 5.5758 LEI

HUF 1 HUF = 1.4345 LEI

INR 1 INR = 0.0545 LEI

JPY 1 JPY = 3.2264 LEI

KRW 1 KRW = 0.3185 LEI

MDL 1 MDL = 0.2346 LEI

MXN 1 MXN = 0.2534 LEI

NOK 1 NOK = 0.5279 LEI

NZD 1 NZD = 2.8138 LEI

PLN 1 PLN = 1.0671 LEI

RSD 1 RSD = 0.0378 LEI

RUB 1 RUB = 0.0935 LEI

SEK 1 SEK = 0.4787 LEI

TRY 1 TRY = 1.5678 LEI

UAH 1 UAH = 0.2805 LEI

USD 1 USD = 3.2766 LEI

XAU 1 XAU = 136.9472 LEI

XDR 1 XDR = 5.0395 LEI

ZAR 1 ZAR = 0.3125 LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
18-09-2011, ora 08:08

Reteta zilei: Briose cu ciocolata

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi recomanda: Briose cu ciocolata

Ingrediente:

Pentru briose:

- 3 linguri cacao

- 60 ml apa fierbinte

- 170 g faina

- 1/2 lingurita praf de copt

- 1/2 lingurita bicarbonat alimentar

- 1/4 lingurita sare

- 1 portocala

- 1 oua mari, la temperatura camerei

- 155 g zahar

- 110 ml lapte batut, la temperatura camerei

- 1/2 lingurita esenta de vanilie

- 60 g unt, topit si racit la temperatura camerei

Pentru glazura:

- 170 g ciocolata de menaj, amaruie

- 225 g unt la temperatura camerei

- 200 g zahar pudra

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se captusesc cu forme speciale de hartie 12 forme de briose.

2. Se dizolva praful de cacao in apa fierbinte.

3. Se cern impreuna faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Deasupra se rade coaja de la portocala.

4. Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga laptele batut, vanilia si cacaua dizolvata. Se adauga apoi untul topit si la urma ingredientele uscate.

5. Aluatul se imparte in mod egal in cele 12 forme de briose.

6. Se dau briosele la copt pentru 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca complet in forma.

7. Se prepara glazura: se topeste ciocolata pe baie de aburi, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga ciocolata topita.

8. Se decoreaza cu glazura de ciocolata briosele racite complet, apoi se dau la frigider pentru 30 minute, ca sa se intareasca glazura.

   
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii