SONDAJ

Intentionati sa luati un credit prin programul "Prima Casa"?

 
Vremea in Iasi

Acum: 16 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 21 °C
 Min:  11 °C

Maine:  Max: 14 °C
 Min:  8 °C

CURS VALUTAR

CHF 1 CHF = 3.6599 LEI

EUR 1 EUR = 4.4127 LEI

GBP 1 GBP = 5.6678 LEI

MDL 1 MDL = 0.2400 LEI

USD 1 USD = 3.4994 LEI

XAU 1 XAU = 136.0189 LEI

 

AED 1 AED = 0.9528 LEI

AUD 1 AUD = 3.0508 LEI

BGN 1 BGN = 2.2562 LEI

BRL 1 BRL = 1.4348 LEI

CAD 1 CAD = 3.1243 LEI

CHF 1 CHF = 3.6599 LEI

CNY 1 CNY = 0.5701 LEI

CZK 1 CZK = 0.1605 LEI

DKK 1 DKK = 0.5929 LEI

EGP 1 EGP = 0.4895 LEI

EUR 1 EUR = 4.4127 LEI

GBP 1 GBP = 5.6678 LEI

HUF 1 HUF = 1.4221 LEI

INR 1 INR = 0.0567 LEI

JPY 1 JPY = 3.1901 LEI

KRW 1 KRW = 0.3291 LEI

MDL 1 MDL = 0.2400 LEI

MXN 1 MXN = 0.2606 LEI

NOK 1 NOK = 0.5433 LEI

NZD 1 NZD = 2.7324 LEI

PLN 1 PLN = 1.0560 LEI

RSD 1 RSD = 0.0371 LEI

RUB 1 RUB = 0.0882 LEI

SEK 1 SEK = 0.4863 LEI

TRY 1 TRY = 1.5306 LEI

UAH 1 UAH = 0.2714 LEI

USD 1 USD = 3.4994 LEI

XAU 1 XAU = 136.0189 LEI

XDR 1 XDR = 5.1911 LEI

ZAR 1 ZAR = 0.3100 LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
18-09-2011, ora 08:08

Reteta zilei: Briose cu ciocolata

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi recomanda: Briose cu ciocolata

Ingrediente:

Pentru briose:

- 3 linguri cacao

- 60 ml apa fierbinte

- 170 g faina

- 1/2 lingurita praf de copt

- 1/2 lingurita bicarbonat alimentar

- 1/4 lingurita sare

- 1 portocala

- 1 oua mari, la temperatura camerei

- 155 g zahar

- 110 ml lapte batut, la temperatura camerei

- 1/2 lingurita esenta de vanilie

- 60 g unt, topit si racit la temperatura camerei

Pentru glazura:

- 170 g ciocolata de menaj, amaruie

- 225 g unt la temperatura camerei

- 200 g zahar pudra

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se captusesc cu forme speciale de hartie 12 forme de briose.

2. Se dizolva praful de cacao in apa fierbinte.

3. Se cern impreuna faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Deasupra se rade coaja de la portocala.

4. Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga laptele batut, vanilia si cacaua dizolvata. Se adauga apoi untul topit si la urma ingredientele uscate.

5. Aluatul se imparte in mod egal in cele 12 forme de briose.

6. Se dau briosele la copt pentru 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca complet in forma.

7. Se prepara glazura: se topeste ciocolata pe baie de aburi, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga ciocolata topita.

8. Se decoreaza cu glazura de ciocolata briosele racite complet, apoi se dau la frigider pentru 30 minute, ca sa se intareasca glazura.

   
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii