SONDAJ

Cu cine veti vota la alegerile prezidentiale ?

 
Vremea in Iasi

Acum: 0 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 9 °C
 Min:  3 °C

Maine:  Max: 7 °C
 Min:  -1 °C

CURS VALUTAR

CHF 1 CHF = 3.6657 LEI

EUR 1 EUR = 4.4197 LEI

GBP 1 GBP = 5.6145 LEI

MDL 1 MDL = 0.2353 LEI

USD 1 USD = 3.5094 LEI

XAU 1 XAU = 136.1406 LEI

 

AED 1 AED = 0.9555 LEI

AUD 1 AUD = 3.0844 LEI

BGN 1 BGN = 2.2597 LEI

BRL 1 BRL = 1.4259 LEI

CAD 1 CAD = 3.1339 LEI

CHF 1 CHF = 3.6657 LEI

CNY 1 CNY = 0.5739 LEI

CZK 1 CZK = 0.1594 LEI

DKK 1 DKK = 0.5937 LEI

EGP 1 EGP = 0.4908 LEI

EUR 1 EUR = 4.4197 LEI

GBP 1 GBP = 5.6145 LEI

HUF 1 HUF = 1.4308 LEI

INR 1 INR = 0.0571 LEI

JPY 1 JPY = 3.2190 LEI

KRW 1 KRW = 0.3319 LEI

MDL 1 MDL = 0.2353 LEI

MXN 1 MXN = 0.2602 LEI

NOK 1 NOK = 0.5220 LEI

NZD 1 NZD = 2.7386 LEI

PLN 1 PLN = 1.0469 LEI

RSD 1 RSD = 0.0371 LEI

RUB 1 RUB = 0.0830 LEI

SEK 1 SEK = 0.4765 LEI

TRY 1 TRY = 1.5815 LEI

UAH 1 UAH = 0.2722 LEI

USD 1 USD = 3.5094 LEI

XAU 1 XAU = 136.1406 LEI

XDR 1 XDR = 5.1984 LEI

ZAR 1 ZAR = 0.3205 LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
18-09-2011, ora 08:08

Reteta zilei: Briose cu ciocolata

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi recomanda: Briose cu ciocolata

Ingrediente:

Pentru briose:

- 3 linguri cacao

- 60 ml apa fierbinte

- 170 g faina

- 1/2 lingurita praf de copt

- 1/2 lingurita bicarbonat alimentar

- 1/4 lingurita sare

- 1 portocala

- 1 oua mari, la temperatura camerei

- 155 g zahar

- 110 ml lapte batut, la temperatura camerei

- 1/2 lingurita esenta de vanilie

- 60 g unt, topit si racit la temperatura camerei

Pentru glazura:

- 170 g ciocolata de menaj, amaruie

- 225 g unt la temperatura camerei

- 200 g zahar pudra

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se captusesc cu forme speciale de hartie 12 forme de briose.

2. Se dizolva praful de cacao in apa fierbinte.

3. Se cern impreuna faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Deasupra se rade coaja de la portocala.

4. Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga laptele batut, vanilia si cacaua dizolvata. Se adauga apoi untul topit si la urma ingredientele uscate.

5. Aluatul se imparte in mod egal in cele 12 forme de briose.

6. Se dau briosele la copt pentru 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca complet in forma.

7. Se prepara glazura: se topeste ciocolata pe baie de aburi, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga ciocolata topita.

8. Se decoreaza cu glazura de ciocolata briosele racite complet, apoi se dau la frigider pentru 30 minute, ca sa se intareasca glazura.

   
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii