Vremea in Iasi

Acum: 1 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 2 °C
 Min:  0 °C

Maine:  Max: 2 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR

CHF 1 CHF = 3.6976 LEI

EUR 1 EUR = 4.4421 LEI

GBP 1 GBP = 5.5554 LEI

MDL 1 MDL = 0.2348 LEI

USD 1 USD = 3.5472 LEI

XAU 1 XAU = 136.1898 LEI

 

AED 1 AED = 0.9657 LEI

AUD 1 AUD = 3.0540 LEI

BGN 1 BGN = 2.2712 LEI

BRL 1 BRL = 1.3791 LEI

CAD 1 CAD = 3.1257 LEI

CHF 1 CHF = 3.6976 LEI

CNY 1 CNY = 0.5793 LEI

CZK 1 CZK = 0.1605 LEI

DKK 1 DKK = 0.5967 LEI

EGP 1 EGP = 0.4961 LEI

EUR 1 EUR = 4.4421 LEI

GBP 1 GBP = 5.5554 LEI

HUF 1 HUF = 1.4576 LEI

INR 1 INR = 0.0572 LEI

JPY 1 JPY = 2.9964 LEI

KRW 1 KRW = 0.3180 LEI

MDL 1 MDL = 0.2348 LEI

MXN 1 MXN = 0.2607 LEI

NOK 1 NOK = 0.5234 LEI

NZD 1 NZD = 2.7829 LEI

PLN 1 PLN = 1.0538 LEI

RSD 1 RSD = 0.0371 LEI

RUB 1 RUB = 0.0759 LEI

SEK 1 SEK = 0.4800 LEI

TRY 1 TRY = 1.5862 LEI

UAH 1 UAH = 0.2433 LEI

USD 1 USD = 3.5472 LEI

XAU 1 XAU = 136.1898 LEI

XDR 1 XDR = 5.1993 LEI

ZAR 1 ZAR = 0.3216 LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
18-09-2011, ora 08:08

Reteta zilei: Briose cu ciocolata

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi recomanda: Briose cu ciocolata

Ingrediente:

Pentru briose:

- 3 linguri cacao

- 60 ml apa fierbinte

- 170 g faina

- 1/2 lingurita praf de copt

- 1/2 lingurita bicarbonat alimentar

- 1/4 lingurita sare

- 1 portocala

- 1 oua mari, la temperatura camerei

- 155 g zahar

- 110 ml lapte batut, la temperatura camerei

- 1/2 lingurita esenta de vanilie

- 60 g unt, topit si racit la temperatura camerei

Pentru glazura:

- 170 g ciocolata de menaj, amaruie

- 225 g unt la temperatura camerei

- 200 g zahar pudra

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se captusesc cu forme speciale de hartie 12 forme de briose.

2. Se dizolva praful de cacao in apa fierbinte.

3. Se cern impreuna faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Deasupra se rade coaja de la portocala.

4. Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga laptele batut, vanilia si cacaua dizolvata. Se adauga apoi untul topit si la urma ingredientele uscate.

5. Aluatul se imparte in mod egal in cele 12 forme de briose.

6. Se dau briosele la copt pentru 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca complet in forma.

7. Se prepara glazura: se topeste ciocolata pe baie de aburi, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga ciocolata topita.

8. Se decoreaza cu glazura de ciocolata briosele racite complet, apoi se dau la frigider pentru 30 minute, ca sa se intareasca glazura.

   
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii