Vremea in Iasi

Acum: -2 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: -2 °C
 Min:  -4 °C

Maine:  Max: -1 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR

CHF 1 CHF = 3.6779 LEI

EUR 1 EUR = 4.4199 LEI

GBP 1 GBP = 5.5793 LEI

MDL 1 MDL = 0.2370 LEI

USD 1 USD = 3.5433 LEI

XAU 1 XAU = 136.3045 LEI

 

AED 1 AED = 0.9647 LEI

AUD 1 AUD = 3.0338 LEI

BGN 1 BGN = 2.2598 LEI

BRL 1 BRL = 1.4167 LEI

CAD 1 CAD = 3.1406 LEI

CHF 1 CHF = 3.6779 LEI

CNY 1 CNY = 0.5772 LEI

CZK 1 CZK = 0.1600 LEI

DKK 1 DKK = 0.5941 LEI

EGP 1 EGP = 0.4956 LEI

EUR 1 EUR = 4.4199 LEI

GBP 1 GBP = 5.5793 LEI

HUF 1 HUF = 1.4385 LEI

INR 1 INR = 0.0573 LEI

JPY 1 JPY = 3.0145 LEI

KRW 1 KRW = 0.3224 LEI

MDL 1 MDL = 0.2370 LEI

MXN 1 MXN = 0.2581 LEI

NOK 1 NOK = 0.5120 LEI

NZD 1 NZD = 2.7892 LEI

PLN 1 PLN = 1.0568 LEI

RSD 1 RSD = 0.0367 LEI

RUB 1 RUB = 0.0746 LEI

SEK 1 SEK = 0.4767 LEI

TRY 1 TRY = 1.5982 LEI

UAH 1 UAH = 0.2347 LEI

USD 1 USD = 3.5433 LEI

XAU 1 XAU = 136.3045 LEI

XDR 1 XDR = 5.1923 LEI

ZAR 1 ZAR = 0.3230 LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
18-09-2011, ora 08:08

Reteta zilei: Briose cu ciocolata

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi recomanda: Briose cu ciocolata

Ingrediente:

Pentru briose:

- 3 linguri cacao

- 60 ml apa fierbinte

- 170 g faina

- 1/2 lingurita praf de copt

- 1/2 lingurita bicarbonat alimentar

- 1/4 lingurita sare

- 1 portocala

- 1 oua mari, la temperatura camerei

- 155 g zahar

- 110 ml lapte batut, la temperatura camerei

- 1/2 lingurita esenta de vanilie

- 60 g unt, topit si racit la temperatura camerei

Pentru glazura:

- 170 g ciocolata de menaj, amaruie

- 225 g unt la temperatura camerei

- 200 g zahar pudra

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se captusesc cu forme speciale de hartie 12 forme de briose.

2. Se dizolva praful de cacao in apa fierbinte.

3. Se cern impreuna faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Deasupra se rade coaja de la portocala.

4. Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga laptele batut, vanilia si cacaua dizolvata. Se adauga apoi untul topit si la urma ingredientele uscate.

5. Aluatul se imparte in mod egal in cele 12 forme de briose.

6. Se dau briosele la copt pentru 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca complet in forma.

7. Se prepara glazura: se topeste ciocolata pe baie de aburi, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga ciocolata topita.

8. Se decoreaza cu glazura de ciocolata briosele racite complet, apoi se dau la frigider pentru 30 minute, ca sa se intareasca glazura.

   
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii