SONDAJ

Cu cine veti vota la alegerile prezidentiale ?

 
Vremea in Iasi

Acum: 11 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 15 °C
 Min:  8 °C

Maine:  Max: 19 °C
 Min:  12 °C

CURS VALUTAR

CHF 1 CHF = 3.6596 LEI

EUR 1 EUR = 4.4170 LEI

GBP 1 GBP = 5.5841 LEI

MDL 1 MDL = 0.2375 LEI

USD 1 USD = 3.4570 LEI

XAU 1 XAU = 139.0059 LEI

 

AED 1 AED = 0.9412 LEI

AUD 1 AUD = 3.0445 LEI

BGN 1 BGN = 2.2584 LEI

BRL 1 BRL = 1.4023 LEI

CAD 1 CAD = 3.0717 LEI

CHF 1 CHF = 3.6596 LEI

CNY 1 CNY = 0.5648 LEI

CZK 1 CZK = 0.1601 LEI

DKK 1 DKK = 0.5931 LEI

EGP 1 EGP = 0.4835 LEI

EUR 1 EUR = 4.4170 LEI

GBP 1 GBP = 5.5841 LEI

HUF 1 HUF = 1.4396 LEI

INR 1 INR = 0.0564 LEI

JPY 1 JPY = 3.2386 LEI

KRW 1 KRW = 0.3276 LEI

MDL 1 MDL = 0.2375 LEI

MXN 1 MXN = 0.2557 LEI

NOK 1 NOK = 0.5267 LEI

NZD 1 NZD = 2.7605 LEI

PLN 1 PLN = 1.0461 LEI

RSD 1 RSD = 0.0369 LEI

RUB 1 RUB = 0.0843 LEI

SEK 1 SEK = 0.4800 LEI

TRY 1 TRY = 1.5427 LEI

UAH 1 UAH = 0.2657 LEI

USD 1 USD = 3.4570 LEI

XAU 1 XAU = 139.0059 LEI

XDR 1 XDR = 5.1617 LEI

ZAR 1 ZAR = 0.3150 LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
18-09-2011, ora 08:08

Reteta zilei: Briose cu ciocolata

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi recomanda: Briose cu ciocolata

Ingrediente:

Pentru briose:

- 3 linguri cacao

- 60 ml apa fierbinte

- 170 g faina

- 1/2 lingurita praf de copt

- 1/2 lingurita bicarbonat alimentar

- 1/4 lingurita sare

- 1 portocala

- 1 oua mari, la temperatura camerei

- 155 g zahar

- 110 ml lapte batut, la temperatura camerei

- 1/2 lingurita esenta de vanilie

- 60 g unt, topit si racit la temperatura camerei

Pentru glazura:

- 170 g ciocolata de menaj, amaruie

- 225 g unt la temperatura camerei

- 200 g zahar pudra

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se captusesc cu forme speciale de hartie 12 forme de briose.

2. Se dizolva praful de cacao in apa fierbinte.

3. Se cern impreuna faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Deasupra se rade coaja de la portocala.

4. Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga laptele batut, vanilia si cacaua dizolvata. Se adauga apoi untul topit si la urma ingredientele uscate.

5. Aluatul se imparte in mod egal in cele 12 forme de briose.

6. Se dau briosele la copt pentru 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca complet in forma.

7. Se prepara glazura: se topeste ciocolata pe baie de aburi, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga ciocolata topita.

8. Se decoreaza cu glazura de ciocolata briosele racite complet, apoi se dau la frigider pentru 30 minute, ca sa se intareasca glazura.

   
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii