ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
28-06-2014, ora 15:58

Regal muzical in finalul FIE, la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Ultimele doua zile ale celei de-a doua editii a Festivalului International al Educatiei au ambitia de a impune Iasul si drept una dintre capitalele muzicii din Romania.

Zeci de mii de ieseni si nu numai au participat, in ultima saptamana, la spectacolele oferite de Ian Anderson – Jethro Tull, la Gala Premiilor Operelor Nationale, la „Eurovision Show”, la Gala extraordinara de balet „Bolero” prezentata de Opera ieseana, precum si la celelalte concerte oferite, in spatii de traditie sau neconventionale, de artisti reputati sau debutanti. Dupa concertul extraordinar „Eugen Doga”, sustinut de maestru si Opera Nationala Romana Iasi, FIE 2014 incheie seria de evenimente muzicale in forta, cu inca doua spectacole organizate in aer liber.

Sambata, 28 iunie, de la ora 21.30, iesenii si nu numai sunt asteptati in fata Palatului Culturii la spectacolul „The Masterpiece”, produs si dirijat de Ciprian Costin. In incheierea celei de-a doua editii a FIE 2014, duminica, 29 iunie, de la ora 19.00, scena FIE de la Palatul Culturii va gazdui concertul extraordinar sustinut de Filarmonica „Moldova” din Iasi si Filarmonica din Chisinau.

Accesul la toate aceste concerte este liber, iar organizatorii FIE – Primaria Municipiului Iasi si Fundatia Iasi – Capitala Culturala Europeana – asteapta iesenii si cei care viziteaza capitala culturala a Romaniei sa participe in numar cat mai mare la evenimente, precum si la toate celelalte manifestari organizate in intregul oras, in spatii consacrate, precum si in locuri neconventionale!

Foto: fieiasi.ro

     
Tag-uri: concerte, FIE, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii