ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

RECOMANDARILE ZILEI
28-04-2012, ora 11:25

Recomandarile zilei, sambata, 28 aprilie: spectacol de teatru si concert de chitara clasica

Articol de Gianina Petruca

Teatrul National “Vasile Alecsandri” invita iesenii sambata, 28 aprilie, sa vizioneze un spectacol de Radu Afrim: Dawn Way (Oameni slabi de inger. Ghid de folosire). Piesa lui Oleg Bogaev (traducere: Elvira Rambu) va fi pusa in scena la Teatru La Cub, incepand cu ora 19.00.

Distributia: Doru Aftanasiu, Silvia Baleanu Popa, Andreea Boboc, Daniel Busuioc, Anne Marie Chertic, Petrica Ciubotaru, Ionut Cornila, Pusa Darie, Doina Deleanu, Radu Ghilas, Octavian Jighirgiu, Liviu Manoliu, Florin Mircea, Alina Mandru, Dumitru Nastrusnicu, Catinca Tudose, Gelu Zaharia, Loredana Cosovanu, Alexandru Dobinciuc, Dumitru Georgescu, Vlad Volf.

Costume: Rodica Arghir

Video: Alexandru Condurache

Visuals: Setsuna

Light Design: Lucian Moga

“Sa ne lasam in grija lui. Ne amintim in unele zile de ingerul pazitor. Pe care-l mai numim si inger personal. Ceva mai rar insa dam peste un inger care ne cere noua, oamenilor, ajutor. Ce ne facem atunci? Si mai ales ce ne facem atunci cand ingerul are nevoie de grija noastra dupa ce noi insine l-am ranit?” - Radu Afrim

Sambata 28 aprilie, Cristian Gramesc va sustine un concert de chitara clasica in Sala Eduard Caudella la Casa Bals a Universitatii „George Enescu”, care se afla mai exact in corpul recent restaurat al Filarmonicii. Concertul se desfasoara in cadrul Iasi Guitar Festival, va incepe la ora 19.00. In deschiderea concertului va avea loc Gala Laureatilor concursului de chitara clasica.

Cristian Gramesc a absolvit renumitul conservator Mozarteum din Salsburg, unde a fost elevul maestrului Marco Tamayo. Repertoriul ales pentru acest concert este unul variat, cu lucrari din creatiile unor compozitori ca: Johan Sebastian Bach, Isaac Albeniz, Toru Takemitsu, dar si The Beatles sau Ennio Morricone.

Organizatorii isi propun “sa sprijine tinerii chitaristi care doresc sa se afirme si sa ofere iesenilor posibilitatea de a intra in contact cu chitara clasica. Iasi Guitar Festival este o alternativa la produsele pseudo-culturale care sunt astazi din ce in ce mai raspandite.”

Pretul unui bilet este de 15 lei.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii