A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714084847.0466.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Recomandarea zilei, vineri, 25 mai 2012: Piesa de teatru “Moartea pentru patrie”, de Mihai Ignat.
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

RECOMANDARILE ZILEI
25-05-2012, ora 11:06

Recomandarea zilei, vineri, 25 mai 2012: Piesa de teatru “Moartea pentru patrie”, de Mihai Ignat.

Articol de Madalina Irimia

Festivalul de Teatru EUROARTIASI le propune iubitorilor de frumos un spectacol oferit de Teatrul “Andrei Muresanu”, din Sf. Gheorghe: “Moartea pentru patrie”, de Mihai Ignat. Piesa va fi pusa in scena astazi, 25 mai, la Casa de Cultura a Studentilor, incepand cu ora 19.00.

Regia: Mirela Bucur

Durata: 1 h 30 min.

Distributia: Sergiu Alius, Mona Codreanu / Mirela Bucur, Nae Croitoru, Ion Fiscuteanu Jr., Camelia Paraschiv / Ana Nicolae, Claudia Ardelean, Daniel Rizea.

"Moartea pentru patrie" este o comedie cu gust amar despre relatii interumane intr-o micro comunitate, marcata de problemele tranzitiei romanesti. Piesa scrisa de Mihai Ignat a fost nominalizata la concursul Uniter "Cea mai buna piesa romaneasca contemporana a anului 2008" si este montata pentru prima data in Romania.

Un tanar s-a intors din Canada. S-a intors in tara unde oamenii fac aproape totul de frica sau cu frica. Bunicul/Veteranul se face ca nu-si recunoaste nepotul, de frica ca acesta sa nu-i fure mostenirea - un minuscul spatiu dintr-un bloc, unde toti locatarii traiesc in camere-cavou, pe care s-au obisnuit a le numi case. Mihai Ignat a scris o drama despre comedia relatiilor cotidiene dintre sase personaje in cautarea unei iesiri din aceste spatii-cavou, care impanzesc tara. O tara unde batranii le spun tinerilor ca nu au de mostenit "nici un capat de ata", si unde aproape nimeni nu mai rosteste prafuitul cuvant "patrie". Pe urmele celor sase locatari, Mirela Bucur trimite chiar Moartea, amplificand umorul negru din substanta dramei lui Mihai Ignat. Rezulta o farsa tragica de mare forta, despre Romania profunda a ultimelor decenii, unde se iubeste cu frica si se moare de frica, de frica zilei de maine.

Pret bilet: 15 lei

Program de vanzare bilete:

Casa de Cultura a Studentilor: orele 10:00 - 19:00.

Ateneul Tatarasi: orele 08:00 - 16:00, cu pauza intre orele 11:00-13:00

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii