ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

RECOMANDARILE ZILEI
02-05-2012, ora 12:33

Recomandarea zilei, miercuri, 2 mai: spectacolul de teatru "Cum se zice"

Articol de Gianina Petruca

Teatrul National “Vasile Alecsandri” invita iesenii sa vizioneze spectacolul de teatru “Cum se zice”, de Roberto Mazzucco. Spectacolul va fi pus in scena la Sala Studio "Teofil Valcu", miercuri, 2 mai, incepand cu ora 18.00.

Distributia: Doru Aftanasiu, Livia Iorga, Horia Verives, Antonella Cornici

Regia: Ovidiu Lazar

Scenografia: Axenti Marfa

Coregrafia: Cornel Tataru

Regizorul Ovidiu Lazar propune o descriere, o mica definitie chiar, pentru acest spectacol: “ o telenovela futurista pe ritmuri de tango.”

Desi iritanta(si iritabila!), telenovela a ajuns astazi sa inlocuiasca melodrama: iubiri adulterine, crime pasionale, trairi ravasitoare, etc. Un amalgam naucitor de stari pe care actorii, in textul lui Mazzucco, trebuie sa-l joace avand ca text doar didascaliile(adica nelipsitele si obisnuitele indicatii dintre paranteze). E o provocare ce pune in discutie un insolit concept de teatralitate care „ rimeaza” persistent cu Manifestele futuriste ale lui Marinetti. Ele vorbesc staruitor despre nevoia de a te adresa unui public sufocat de mediocritate care traieste intr-o lume fragmentata, cinica, musculoasa. De fapt, o lume ca a noastra.

Spectacolul pare a fi teatru in teatru, dar, intr-un plan secund mai mult sau mai putin evident, este despre teatru. Asa cum cred eu ca se face acum, aici, astazi, la noi. Grotesc si patetic, sincer si uneori profund, cu inflexiuni desuete, cu tresariri de modernism autentic, dar viu si palpitant.” (Ovidiu Lazar)

Pretul unui bilet este de 22 lei (reduceri elevi, studenti, pensionari).

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii