A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715633329.8142.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Premiera spectacolului de teatru “CRIMINAL… PE BUNE!”, la Ateneul Tatarasi (VIDEO)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
28-03-2013, ora 13:45

Premiera spectacolului de teatru “CRIMINAL… PE BUNE!”, la Ateneul Tatarasi (VIDEO)

Articol de Madalina Irimia

Ateneul Tatarasi invita publicul duminica 31 martie, ora 19.00, la premiera spectacolului de teatru CRIMINAL… PE BUNE!, regie Octavian Jighirgiu, dupa o idee de ceva musical d’asta americanesc”.

Pregatire muzicala: Alexandru Petrescu

Coregrafia: Oana Sandu si Ligia Delia Grozdan

Asistent regie: Laura Bilic

Distributie: Alexandra Acalfoae, Silvia Bejan, Loredana Bran, Doru Calin, Sorin Cimbru, Toma Moraru, Dumitru Florescu, Codruta Huma, Catalina Manole, Madalina Munteanu, Andreea Olaru, Anca Pascu, Alexandru Tatu, Daniela Tocari, Radu Vasiliu, Diana Voian

Foto afis: Vladimir Negru

Design afis: Alex Tatu

Urmatoarele reprezentatii ale spectacolului sunt programate vineri 5 aprilie, sambata 20 aprilie si duminica 21 aprilie, ora 19.00.

Tinerete, buna dispozitie, un scenariu intrigant, dans, lumina si multa, foarte multa muzica. Aceste ingrediente sunt mixate intr-un „tot” ce isi propune sa fie un eveniment singular al peisajului teatral iesean: musicalul! Ca aceasta formula mi-a dat de furca, e lesne de inteles. A trebuit sa uit lectii esentiale ale teatrului si sa-mi reinventez „trasee” inedite, ce sfideaza uneori „regulile”.

Abordarea situatiilor in balansul Stanislavski-Brecht, generat de scenariu, este o provocare necesara pentru niste studenti-actori in an terminal. Pentru ca, despre o intreaga promotie a Facultatii de Teatru din Iasi, este vorba. Realismul psihologic si parodicul, comentariul detasat si burlescul in doze masurate, devin maniere de contrapunctare pentru acesti tineri aspiranti la arta scenica.

Tentatia imediata a profesorului Jighirgiu, a fost sa se transforme in regizorul Jighirgiu. Nu mi-am reprimat-o, dar am cumpanit mult inainte de a lansa propuneri care sa ma valorizeze pe mine, in dauna interpretilor. Am starnit in studenti o maniera serioasa si elaborata de lucru, preluand repere din formula normala a lucrului la clasa. A iesit un produs artistic ce ne reprezinta pe toti. Colaboratorii si prietenii mei, profesorii Alexandru Petrescu, Ligia Grozdan, Oana Sandu si Laura Bilic m-au secondat cu daruire si inspiratie in aceasta aventura riscanta.

Sper ca publicul sa aiba parte de aceeasi bucurie pe care am avut-o noi, realizatorii, atunci cand am lucrat la spectacol”, a precizat regizorul Octavian Jighirgiu.

Bilet: 15 lei

Bilet elevi, pensionari si studenti: 10 lei

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
anca,  28.03.2013 16:16

Cred ca esTe o piesa despre CRIMELE maidanezilor si despre cei care incurajeaza aceste crime ale haitelor sustinatorii maidanezilor pe strazi sunt Criminali pe Bune!

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii