A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714843034.029.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Premiera la Teatrul "Luceafarul"din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
26-02-2013, ora 12:15

Premiera la Teatrul "Luceafarul"din Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Inspirata de romanul cu acelasi titlu al lui Cezar Petrescu, cea mai noua productie a Teatrului iesean pentru Copii si Tineret aduce in lumina reflectoarelor un personaj faimos, Fram, ursul polar. Optiunea repertoriala este inedita, titlul fiind inscris pentru prima data pe afisul curent dupa reperul ‘90. Pe linga ocazia de a le intermedia intilnirea artistic cu un personaj celebru, realizatorii spectacolului spera implicit si ca vor stirni apetitul pentru lectura al tinerilor, reamintindu-le, prin spectacol, de unul dintre marile romane de gen scris de un autor roman.

Premieraeste programata duminica, 3 martie, ora 11,30, la sala mare. Constantin Brehnescu, regizorul spectacolului precizeaza: “Am realizat adaptarea romanului lui Cezar Petrescu si am pus in scena acest text in principal din doua motive. In primul rind, pentru a vorbi indirect despre sentimentul profund de nostalgie care ne leaga de locul nasterii, de locul unde am deschis ochii, unde am inceput sa descoperim lumea. Si apoi, pentru a evidentia ideea ca iubim in egala masura locul in care ne desfasuram profesional, ca sintem foarte atasati de fiintele dragi. Sint doua lucruri care rezuma drama lui Fram, ursuletul polar, dorul de locul natal si iubirea pentru arta care l-a fascinat, circul. Circul e o lume fantastica, iar Cezar Petrescu nu a ales-o intimplator. Circul e o lume a ludicului, o lume fascinanta, stranie, care imbina comicul cu dramaticul".

Scenografia spectacolului este imaginata de experimentata artista Axenti Marfa, de la Teatrul National Iasi, coregrafia, de Ligia Delia Grozdan, de la Universitatea de Arte "George Enescu" Iasi, iar muzica, de Radu Sandulovici. In rolul lui Fram apare actrita Iulia Deloiu Trif, in distributie figurind si Doina Iarcuczewicz (Dresoarea), Paul Sobolevschi (Leone), Ionut Ginju (Ingrijitorul), Liliana Mavris Varlan, Ionela Arvinte, Viorel Varlan (Clovni), Liviu Smantanica (Doctorul), Raluca Pintilie (Un ziarist), Gigi Sfaiter (Un vinator), Catalin Cucu (Directorul), Aurelian Diaconu (Un ziarist), Cristian Gheorghiu (Un vinator).

Pretul unui bilet la premiera este 10 lei.

     
Tag-uri: premiera, teatru, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii