A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715651161.5545.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

“Poveste de Craciun” la Opera Nationala Romana din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
19-12-2013, ora 10:31

“Poveste de Craciun” la Opera Nationala Romana din Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Opera Nationala Romana Iasi va invita la spectacolul Poveste de Craciun, vineri, 20 decembrie 2013. Prima reprezentatie va avea loc de la ora 17.00, iar a doua incepind cu ora 19.00, in Sala Mare a Teatrului National Iasi. Interpreteaza corul de copii Juniorii Operei si baletul Operei iesene.

Dirijor cor copii - Raluca Zaharia

Regia si scenariul - Anca Serbanuta, Raluca Zaharia, Victor Zaharia

Costume - Rodica Maria Esanu

Decor - Catalin Tarziu

Coregrafia - Dorina CotorobaisiSergiu Cotorobai

La pian - Madalina Pancu

Intr-o lume prozaica, inundata de realism si realitate, ne este teama din ce in ce mai mult ca minunile si magia nu mai au nicio putere asupra sufletelor noastre. In special in aceasta perioada ne indreptam gandurile cu dor spre amintirile copilariei, atunci cand credeam ca totul este posibil, cand ne lasam cuprinsi de povesti si ne doream cu ardoare ca ele sa devina adevarate. O aventura ca un vis, inspirata direct din inchipuirile minunate ale copilariei.” (Victor Zaharia)

Corul de copii Juniorii Operei a fost infiintat in anul 2011. Bagheta i-a fost inmanata tinerei Raluca Zaharia, absolventa a Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi, ea avand specializarea dirijat de cor academic sub indrumarea profesorului univ. dr. Nicolae Gasca.

Momentan, corul are peste 90 de copii si este prezent in viata artistica ieseana, atat pe scena Operei, cat si prin numeroasele aparitii in concertele si evenimentele la care au fost invitati.

Copiii au fost principalii protagonisti din Concertele de colinde ale Operei iesene cu ocazia sarbatorilor de Craciun (2011, 2012), glasurile lor angelice rezonand in sufletele sutelor de spectatori prezenti. Spectacolele de gala ale institutiei ii au ca invitati nelipsiti, iar consacratul regizor Andrei Serban a folosit energia speciala a copiilor, implicandu-i in spectacolul Troienele, care a avut premiera in decembrie 2012. Mai mult, musical-ul Sunetul muzicii a reprezentat o oportunitate de lansare individuala, intrucat partitura cere un artist deplin. De asemenea, regizorul spectacolului Aida – Andras Kurthy, din Ungaria, a introdus in premiera corul de copii in renumitul Triumfal din finalul actului al II-lea.” (Raluca Zaharia)

Cunoscuta publicului si gratie unor colaborari in emisiuni si spectacole pentru copii, la radio si televiziune, Raluca Zaharia are deja o activitate muzicala impresionanta. A sustinut numeroase concerte nationale si internationale in ansamblurile corale Mini Vox, Luceafarul, Ihos, Corul Colegiului National de Arta „Octav Bancila” din Iasi, Mira, Barboi, Nicolaus, Cantores Amicitiae. Ca solista, a reprezentat timp de sapte ani Palatul Copiilor din Iasi, pe scenele concursurilor si festivalurilor nationale de muzica usoara. A fost, de asemenea, solista a coralei Cantores Amicitiae, in concerte sustinute pe scena Filarmonicii „Moldova” Iasi, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare, dar si pe meleagurile franceze, in cadrul Festivalului coral de la Belfort. In perioada 2007-2011, a dirijat Corul Nicolaus al Parohiei Sf. Nicolae Socola din Iasi.

De patru ani, este unul dintre profesorii Scolii de vara de la Miclauseni si Tescani, o tabara de muzica pentru copiii din zona Moldovei si ai Taberei Casa Mia Inculet, Barnova (Iasi), predand cursuri de canto, teorie muzicala, flaut sau ansamblu coral.

Aventurile fetitei Carla, alaturi de soldatei, zane, spiridusi si fulgi de nea care prind viata, vor crea un basm de Craciun inedit si feeric.

Clara primeste drept cadou de Craciun o papusa – un soldatel. In timp ce doarme, o banda de sobolani si soricei invadeaza casa, iar in apararea ei sare tocmai soldatelul, ajutat de alti prieteni de-ai lui, care au prins viata. Sobolanii sunt invinsi, regele lor ucis, dar soldatelul este ranit si doar Mos Craciun il poate vindeca. Cei doi, Clara si soldatelul pleaca in cautarea lui si au ocazia sa vada multe alte personaje care ar avea si ele nevoie de ajutorul Mosului” dezvaluie Victor Zaharia.

Biletele pentru aceste doua reprezentatii s-au epuizat, dar se pun la dispozitie 30 de bilete fara loc la pretul de 10 lei.

     
Tag-uri: spectacol, opera, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii