ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
13-10-2014, ora 16:48

Piesa de teatru crestin prezentata in cadrul Serilor DOXOLOGIA, de la Iasi

Articol de Cristian Amariei

In anul comemorativ al Sfinților Martiri Brancoveni, Centrul Cultural-Misionar DOXOLOGIA al Arhiepiscopiei Iasilor a pregatit, cu binecuvantarea IPS Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei,mai multe evenimente speciale. Unul dintre acestea, organizat in cadrul Serilor DOXOLOGIA, va avea loc duminica, 19 octombrie a.c., la Teatrul pentru Copii si Tineret „Luceafarul” din Iasi, incepand cu ora 19.00.

Este vorba despre piesa de teatru „Plecare fara intoarcere”, o dramatizare dupa romanele: „Ultimul Constantin” de Ileana Toma, „Neamul Basarabilor” de Aurel Petrescu, respectiv dupa piesele de teatru „Constantin Brancoveanu” de Nicolae Iorga si „Ultimul drum al lui Brancoveanu” de Dan Tarchila. Actiunea se petrece intr‑una dintre celulele inchisorii Edicule din Istanbul, cu puțin timp inaintea decapitarii domnitorului Brancoveanu, a fiilor sai si a sfetnicului Ianache Vacarescu. Din distributie fac parte: Corneliu Jipa, Marian Ciripan, Cristina Moldoveanu si Cristi Dionise.

Piesa, pusa in scena de trupa de teatru Civic Art din Bucuresti, se va juca si la Botosani (Luni, 20 octombrie 2014, ora 19.00 – Casa de Cultura a Sindicatelor „Nicolae Iorga”) si Piatra Neamț (Marți, 21 octombrie 2014, ora 19.00 – Teatrul Tineretului).

Intrarea la toate cele trei reprezentații (din Iasi, Botosani si Piatra Neamt) este libera, in limita locurilor disponibile.

Spectacolul face parte si din seria de evenimente prilejuite de sarbatoarea dedicata Sfintei Cuvioase Parascheva.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii