ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
23-06-2012, ora 14:55

Paul Gorban a lansat volumul de poezie "Caii din Perugia"

Articol de Cristian Amariei

Iesenii si iubitorii de carte au putut asista ieri, 22 iunie la Libraria Carturesti la lansarea volumui de poezie "Caii din Perugia" apartinand lui Paul Gorban.

La eveniment au participat Liviu Antonesei, Emanuela Ilie si Serban Axinte.

"Paul Gorban a trecut la un alt nivel, a atins maturitatea lirica deplina. Mai bine decat in oricare din cartile anterioare, in aceasta carte, sunt excelent puse in valoare cateva din dimensiunile esentiale ale acestei poezii - amprenta prozastica a cotidianului, tendinta spre meditatia de coloratura lirica, o anume propensiune catre "exotism", nu in sens strict geografic." Liviu Antonesei

Paul Gorban s-a nascut la 7 martie 1982, in orasul Botosani. In 2006 obtine licenta in filozofie, in 2008 finalizeaza cursurile de masterat , iar in 2011 cele de doctorat, sustinand public lucrarea in filozofie Semiotica limbajului poetic postmodern, la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi.

Debuteaza editorial in 2004 cu volumul de poeme Primul val, Ed. Alfa. A mai publcat: volumul de poeme Pavilioane cu ruj, Ed. Princeps Edit, 2011, monografia exegetica Miscarea in infinit a lui Grigore Vieru, Ed. Princeps Edit, 2011. Semneaza constant eseuri si cronici literare in diverse reviste si antologii literare si de cultura din tara si din strainatate. Din 2008 pana in 2011 a fost redactor-sef al revistei de experiment literar Feed Back. Este jurnalist, fondator si redactor-sef al revistei Zon@ Literara.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii