ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
23-06-2014, ora 08:24

Maia Morgenstern si Radu Afrim, la Festivalul PERFORM Iasi 2014

Articol de Madalina Irimia

Opt zile de festival, saptesprezece spectacole, cinci conferinte, trei lansari de carte, doua workshopuri si peste o suta de participanti din toata tara, in Iasi. In perioada 22-29 iunie 2014, Iasiul devine capitala teatrului independent din Romania.

Asociatia Culturala Artes, in parteneriat cu Primaria Iasi, organizeaza Festivalul de Teatru si Arta Performativa PERFORM Iasi 2014, cu participarea celor mai reprezentative trupe de teatru si arte performative independente din Romania, care s-au impus anul trecut.

„To fringe or not to fringe”, aceasta este intrebarea cu care PERFORM isi intampina publicul iesean timp de opt zile, aducand laolalta nume sonore ale teatrului romanesc, de la actori ca Maia Morgenstern, Andreea Bibiri, la regizori consacrati, cum ar fi Radu Afrim, Eugen Jebeleanu, Ioana Paun, coregrafi recunoscuti, precum Vava Stefanescu, Andrea Gavriliu, Farid Fairuz si teatrologi prestigiosi, precum Oltita Cintec, Ionut Sociu, Cristina Rusiecki, Nic Ularu, pana la tineri talentati despre care publicul va mai auzi.

”Fringe”-ul este folosit la marile festivaluri ale lumii de la Edinburgh, la Avignon. Teatrele independente se prezinta in fata unor manageri culturali care cumpara spectacole pentru marile scene ale lumii – explica Florin Caracala, directorul artistic al Festivalului Perform Iasi 2014.

Incercam sa deschidem o piata. Festivalul este o expresie libera a teatrului independent, atipic si nonconformist, special si specific, revolutionar si ultra-creativ. In timp, ne dorim sa atragem interesul ”greilor lumii” pentru productiile romanesti,” a declarat Conf. Univ. Dr. Octavian Jighirgiu, Directorul Festivalului de Teatru si Arta Performativa PERFORM Iasi 2014.

Foto: cinemagia.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii