A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714142185.6137.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Lansare de carte la Teatrul National Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
20-03-2014, ora 12:28

Lansare de carte la Teatrul National Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Vineri, 21 martie, de la ora 12.00, in foaierul lojelor, Teatrul National Iasi invita publicul iubitor de teatru si lectura la lansarea cartii regizorului Alexander Hausvater,Golem. Volumul, aparut la editura Tracus Arte, cuprinde trei dramatizari dupa opere literare celebre: Golem, (dupa poemul dramatic al lui H. Leivick cu insertii din cartea Haitira, Zohar si romanul lui Gustav Meyrink), Diario Dracula(dupa romanul Jurnalul lui Dracula de Marin Mincu) si Amoc(scenariu inspirat de scrierea lui Stefan Zweig cu acelasi nume).

Spectacolul Golem in regia lui Alexander Hausvater a deschis stagiunea 2013-2014 a Nationalului din Iasi, regizorul reintorcandu-se pe scena Salii Mari dupa 10 ani si montand acest spectacol la diferenta de 15 ani de Teibele si demonul ei.

Despre carte, spectacol si personalitatea efervescenta a lui Alexander Hausvater va vorbi cu eruditia si pasiunea binecunoscute, omul de teatru Stefan Oprea. La eveniment vor participa actori ai Teatrului National iesean, studentii profesorului universitar Nicolae Cretu de la Universitatea Al. I. Cuza si oricine doreste sa afle mai multe despre aceasta carte si sa o aiba in biblioteca.

Volumul de fata al regizorului Alexander Hausvater nu este un debut in dramaturgie. El este rodul unei continue cercetari a actului teatral si o demonstratie a faptului ca proza si poezia de calitate contin si osatura dramaticitatii.”(Ioan Cristescu-editorul cartii)

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii