A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714007173.1502.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

LIGHTS OUT deschide sezonul de muzica live la Baia Turceasca
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
11-04-2013, ora 16:50

LIGHTS OUT deschide sezonul de muzica live la Baia Turceasca

Articol de Madalina Irimia

Sambata, 13 aprilie, incepand cu ora 21.00, Baia Turceasca va vibra, pentru prima oara in acest an, sub sunetele din viitorul muzical alternativ promis de importanti reprezentanti ai noii generatii: LIGHTS OUT, trupa clujeana ce ii are in componenta pe Teodora Retegan – voce si clape, Andrei Sincraian – chitara/bass, Oana Pop – tobe si Andrei Bobis – chitara/bass.

LIGHTS OUT isi urmareste destinul muzical din februarie 2010, an in care membrii trupei si-au facut cunoscute talentele prin primul lor demo, "Inside Out". Copiii preferati ai Radio Guerrilla, cei 4 membri ai trupei Lights Out (Teodora Retegan – voce si clape, Andrei Sincraian – chitara/bass, Oana Pop – tobe si Andrei Bobis – chitara/bass) isi urmaresc destinele muzicale din februarie 2010, an in care si-au facut cunoscute talentele prin primul lor demo, "Inside Out". 2 ani mai tarziu, dupa concerte deschise pentru nume precum We Have Band, O. Children, Chew Lips sau exceptionalii romani de la The MOOoD, The Mono Jacks, The Amsterdam sau Snails, lanseaza ”EOD” primul single extras de pe primul material discografic al trupei: "Patience" (EP lansat in aprilie 2012). Primul lor clip, filmat pentru piesa ”Mirror” (desemnata de blogul de muzica ”No.3” drept cea mai buna piesa romaneasca a lui 2012), i-a urcat pe locul 3 la concursul internationalRODE Rocks”, dezarmand peste 500 de participanti din 40 de tari de pe glob.

Cei 4 adolescenti clujeni uimesc prin nestavilitul talent de a transpune in ritmuri si versuri geniale senzatii ce nu le apartin numai lor atunci cand urca pe scena. Le fac dreptate asemanarile cu The XX si MGMT, muzica lor frapand prin doze insemnate de sinceritate specifica celor mai mari dintre artisti.

In deschidere, Lights Out ii vor avea ca invitati pe membrii trupei iesene FINE, IT’S PINK, Ioana Lefter - voce, Alexandru Barnea - chitara, Daniel Mancas - synth & samples, Eduard Butucel - sound design si Iustin Surpanelu – visuals, care incep deja sa nu mai aiba nevoie de prezentare, desi prezenta lor pe scena locala este cat de poate de proaspata.

Proiectul iesenilor, inceput in decembrie 2011, capata din ce in ce mai multa forma cu fiecare concert live pe care il sustin, prin reinterpretari aparte ale melodiilor semnate la origini de Daughter, Phantogram sau Alt-J. Cover-urile, care le descriu live-urile, ii ajuta sa-si descopere un stil care incepe sa le creeze sound-ul firesc, adica impletituri din indie si folk-rock cu influente trip hop si electro. Descoperirile i-au condus catre primele 3 piese proprii, care va vor bucura in premiera sambata seara, la Baia Turceasca: Argentina, Blur si Deer. Primul clip al trupei (live-ul filmat pentru piesa ”Landfill” a celor de la Daughter) are promisiunea unor urmari la fel de reusite pentru melodiile proprii, deci viitorul iesenilor se anunta vizibil.

Pentru prima oara in acest an, Baia Turceasca isi va deschide portile cu un concert al trupei bucurestene THE PIXELS, un eveniment in premiera pentru Iasi, organizat de Asociatia Compania FaPtFabrica de Arta si Productie Teatrala in parteneriat cu b, eveniment ce face parte dintr-un program, sustinut de Primaria Municipiului Iasi, care are ca obiective sustinerea formelor alternative si experimentale de arta contemporana, dezvoltarea unei dinamici artistice, axata pe schimburi si fluxuri culturale, extinderea ideii de arta urbana, prin exploatarea spatiilor neconventionale, precum si formarea unui public spectator-vizitator.

THE PIXELS, format din Andreas Aron, Catalin Rulea, Tudor Popescu este un nume care pregateste publicul pentru un impact auditiv, fiind unul dintre putinele proiecte made in Romania care se detaseaza de mainstream, sunetul lor diferentiindu-se prin combinarea, intr-un stil personal, a influentelor indie, cu tonalitati new wave emise de synth-uri si samplere. Cei trei artisti multifunctionali folosesc, dupa caz, alternativ sau simultan, voce, chitara, keyboards si alte accesorii de natura electronica, piesele desfasurandu-se larg, compozitiile analizate in detaliu, iar fiecare fraza muzicala fiind exploatata la maxim.

Cu numeroase influente si substraturi, muzica THE PIXELS, ritmata si curata, cu piese repetitive, feedback si elemente psihedelice, reuseste sa impace diverse tipuri de public - indie, alternative, underground, electro, incorporand elemente mecaniciste, robotice, moderne, oferind publicului un show complet.

THE PIXELS, au lansat, in 2008, Fire Exit, primul lor album, la casa de discuri LaStrada si au punctat live pe aceeasi scena cu Unkle, Sofa Surfers sau Sophie Ellis Bextor si au aparut pe afisele unor festivaluri en vogue precum Delta Music Fest sau Coke Live.

Warm-up-ul evenimentului, ca si after-party-ul, care va avea loc la Clubul Brain, va fi asigurat de Christu' si Ilie, iar biletele vor putea fi achizitionate, in avans, la pretul de 15 lei, de la Club Brain si magazinul U-man din Iulius Mall, iar in seara concertului, de la Baia Turceasca, la pretul de 20 lei.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (6)  
Jasonicoca,  02.08.2017 02:48

kd8lhx73x7ftwi2rwk baidu f175d1egzbkargt74x

   
johhnyFox,  12.07.2017 22:39

trx62b8yvtha122ipn google google uwdwrvl3up44z10e33

   
johhnyFox,  12.07.2017 02:03

t8frnjsfui9r68s48x google google sdogzq1i9tryzn39ix

   
JerryKah,  04.07.2017 14:19

9ewkpyqdc15mu3cb49 google google o6cqhtmbkvqhfh5vhm

   
JerryKah,  03.07.2017 05:25

4fypwyjnfnd3xp4zif google google v8ntprnkoik71n75oc

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii