A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716238828.9432.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Teatrul Odeon Bucuresti vine la Festivalul de la "Luceafarul"
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
06-09-2013, ora 08:03

Iasi: Teatrul Odeon Bucuresti vine la Festivalul de la "Luceafarul"

Articol de Alexandra Stefanescu

Dorina Lazar, Pavel Bartos, Rodica Mandache, Oana Stefanescu, Nicoleta Lefter vin la FITPT. Teatrul Odeon revine la Iasi, cu doua spectacole: Copilaria lui Vivaldi, un spectacol de teatru si muzica pentru copii, si comedia Natura moarta cu nepot obez, pentru cei mari

Apreciata drept una dintre institutiile teatrale cele mai importante ale Romaniei, Teatrul Odeon Bucuresti revine, pentru a treia oara consecutiv, la Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tinar (FITPT), organizat de Teatrul "Luceafarul" in perioada 5-11 octombrie. Daca prima zi a manifestarii va fi una british, la ora 10, evoluind Compania britanica Noisy Oyster, cu Plain Bob- Eu sint Bob, un spectacol nonverbal pentru cei mici, iar seara, de la ora 19, trupa "Luceafarului" va prezenta premiera Printul fericit dupa Oscar Wilde, duminica, 6 octombrie, publicul iesean va avea prilejul de a urmari actori indragiti din trupa Teatrului Odeon. La ora 11,30, la sala mare, va fi prezentat spectacolul Copilaria lui Vivalid, care-si propune sa-i apropie pe cei mici si cei mai mari de muzica clasica, sa-i familiarizeze cu viata si creatia marelui compozitor.

Realizata in colaborare cu Asociatia Clasic e fantastic, productia face parte dintr-o serie foarte bine primita de public, un nou proiect educativ prin si pentru muzica adresat copiilor, care mai include Copilariile lui Mozart, Chopin, Bach, Beethoven. Premiera Copilaria lui Vivaldi este un spectacol de teatru si muzica pentru copii (peste 4 ani) cu Alin Olteanu, Monica Ciuta, Sanziana Tarta, Valeria Cristia, Aurelia Olteanu si Monica Kurutz (vioara), regizat de Monica Ciuta. Povestea spune ca doi soricei Sica si Rica au trait, pe rand, in vioara lui Antonio Vivaldi, in orga lui Johann Sebastian Bach, in biblioteca lui Wolfgang Amadeus Mozart, in clavecinul lui Ludwig van Beethoven, in pianul lui Frederik Chopin.Dornici sa calatoreasca, Sica si Rica au intrat pe ascuns intr-o valiza si... au ajuns in Italia, la Venetia. Apa, multa apa - imaginea aceasta ii sperie pe cei doi soricei calatori. Teama lor insa dispare ca prin farmec atunci cind descopera ca au ajuns intr-o casa plina de muzica si il cunosc pe micutul Antonio Vivaldi, un baietel simpatic, cu parul rosu, un violonist minunat si un compozitor plin de idei care ii atrage imediat in jocul lui „de-a muzica” explicindu-le cum sunetele pot vorbi, pot povesti si pot descrie frumusetile celor patru anotimpuri, Primavara, Vara, Toamna si Iarna. Pretul unui bilet la Copilaria lui Vivaldi este 10 lei.

A doua reprezentatie pe care Teatrul Odeon o va prezenta in FITPT pe 6 octombrie la Iasi este programata pentru ora 19 si se adreseaza spectatorilor peste 16 ani. Comedia Natura moarta cu nepot obez este scrisa de ieseanul Ion Sapdaru si a avut o istorie care a atras imediat atentia asupra ei. Anuntata cistigatoare a Premiului UNITER pentru cea mai buna piesa, ulterior premiul i-a fost retras intrucit nu respecta regulile concursului, fiind publicata pe un site din Republica Moldova. La scurt timp dupa intimplarea cu premiul UNITER, povestea trista, dar si comica a lui Grasu’ Contrabasu', a fost prezentata in formula spectacol-lectura chiar la Teatrul "Luceafarul", in cadrul proiectului dramatIS. In FITPT, Natura moarta cu nepot obez ii va aduce la Iasi pe actorii Pavel Bartos, Dorina Lazar , Rodica Mandache, Oana Stefanescu, Nicoleta Lefter. Pretul unui bilet va fi 20 lei. Spectacolul Teatrului Odeon a fost selectat la festivaluri importante - Festivalul Comediei Romanesti-festCO Bucuresti, Festivalul de Dramaturgie Romaneasca Timisoara, Festivalul de Dramaturgie Contemporana Brasov, Festivalul National de Comedie Galati, Festivalul Zile si Nopti de Teatru European Braila, acum adaugindu-li-se si FITPT Iasi.

Referitor la evenimentul iesean, cunoscuta actrita Dorina Lazar, directorul Teatrului Odeon, a scris, pentru albumul FITPT, "Un festival in imagini", care va fi lansat in cadrul evenimentului: "Ma bucur sa ne regasim si in acest an pe scena Teatrului “Luceafarul” participind la Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tinar, iata, la a sasea lui editie. Au fost ani la rind, cind am avut ocazia sa ne intilnim cu publicul din Iasi si, daca socotim ca spectatorii care vedeau acum citiva ani Aventurile lui Habarnam, aveau inca virsta copilariei, acum, adolescenti si tineri, vor putea vedea Natura moarta cu nepot obez. Ii felicit pe organizatori pentru perseverenta cu care in fiecare an realizeaza aceasta minunata intilnire. Sper sa ajungem cu bine si la urmatoarele editii, pe care le dorim numeroase!"

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii