A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713966336.2997.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Lansarea volumului de poezie „Trupul lunii” al autoarei Flavia Cosma
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
07-12-2012, ora 05:28

Iasi: Lansarea volumului de poezie „Trupul lunii” al autoarei Flavia Cosma

Articol de Madalina Irimia

Miercuri, 12 decembrie, ora 17, la Muzeul Unirii Iasi, are loc lansarea volumului de poezie „Trupul lunii” al autoarei Flavia Cosma.

Vor fi lansate si volumele Lettres a Saida/Scrisori pentru Saida, de Denis Emorine si El cansanciodel centauro/Oboseala centaurului, de Jose Guillermo Vargas, in traducerea Flaviei Cosma. Cele trei volume apar la Editura Ars Longa Iasi, 2012.

Rodica Albu, Christian Tamas si Horia Zilieru vor prezenta volumele si personalitatea Flaviei Cosma. Actrita Doina Iarcuczewicz va recita din volumele lansate, iar elevii Clara Sofia Lupascu, Andreea Ionescu si Alex Ciulin de la Colegiul de Arta „Octav Bancila”-Iasi, clasa profesor Liliana Eugenia Baciu vor interpreta la violoncel partituri de Antonio Vivaldi si Camille Saint-Saens. Acompaniaza la pian profesor Constantin Nestianu.

Flavia Cosma este scriitoare, poeta si traducatoare romano-canadiana nascuta in Romania, castigatoare a numeroase premii internationale. Este licentiata in Inginerie Electrica la Institutul Politehnic Bucuresti si a studiat teatrul in Romania. Producatoare, regizoare si scenarista pentru filme documentare de televiziune; vorbeste fluent engleza, romana, franceza si spaniola; realizeaza opere originale si traduceri in aceste patru limbi.

A publicat 22 volume de poezie, un roman, o carte de memorii de calatorie si cinci carti pentru copii. Volumul sau de versuri Leaves of a Diary a fost acceptat in cadrul Universitatii din Toronto, la catedra E. J. Pratt Canadian Literature ca material didactic pentru anii 2007-2008. In 2008, a fost aleasa International Affairs Chair in cadrul Ligii Poetilor Canadieni. Este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania, The Writer’s Union of Canada, The League of Canadian Poets, British Comparative Literature Association, Union Hispanoamericana de Escritores, etc. Flavia Cosma este directoarea Resedintei Internationale pentru Scriitori si Artisti, Val-David, Quebec, Canada, si a Festivalului bianual international de la Val-David.

     
Tag-uri: lansare, carte, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii