ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

SOCIAL
22-10-2014, ora 13:15

Iasi: Expozitia de toamna din Gradina Botanica se deschide sambata

Articol de Ana-Maria Onofrei

Expozitia „Flori de toamna” a Gradinii Botanice va fi deschisa in mod oficial sambata, 25 octombrie, la ora 11.00. Evenimentul a ajuns la cea de a XXXVIII-a editie şi ofera un bun prilej de prezentare a colecţiei din genul Chrysanthemum, reprezentativa pentru acest moment al anului.

Vor fi expuse 120 de soiuri cunoscute sub numele de crizanteme si 130 de soiuri cunoscute sub numele de tufanele sau dumitrite. Varietati de tufanele cu explicatii in alfabetul Braille si latin, ce pot fi remarcate prin mirosul specific sau aspectul catifelat, sunt expuse pe aleea destinata persoanelor cu dizabilitati de vedere.

Aspectul tomnatic este completat de numeroase exemplare deosebit de decorative din colectia de varza ornamentala (Brassica, 2 soiuri si 31 hibrizi), ardei decorativi (Capsicum, 37 soiuri) sau de dovlecei si bostani (Cucurbita, 150 de soiuri). Unele dintre acestea sunt personalizate, reunite intr-o zona de atractie si amuzament pentru vizitatori de toate varstele.

Un interes deosebit prezinta cele 140 esantioane de fructe si seminte ce apartin unor specii de plante aclimatizate sau naturalizate in diferite sectii, ordonate dupa criterii precise, de la condimentare, la tanante sau toxice si insotite de explicatii relevante foarte utile.

In cadrul vernisajului, Gabriela Enasescu si Lidia Bourceanu de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, impreuna cu invitatii, soprana Victoria Bleortz de la Filarmonica „Moldova” si tenorii Traian Hudumeac de la Opera Nationala Romana din Iasi si Liviu Muntean de la Filarmonica „Moldova” Iasi, vor sustine un moment artistic intitulat „Muzica in colt de rai”.

Expozitia va fi deschisa zilnic in perioada 25 octombrie – 23 noiembrie, intre orele 9.00–17.00, şi face parte din manifestarile dedicate Zilelor Universitaţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Pretul unui bilet este de 5 lei, iar pentru grupurile organizate este de 3 lei. Fotografiatul este liber.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii