ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
15-11-2012, ora 11:04

Iasi: Expozitia de arta vizuala „Amprente afective”

Articol de Madalina Irimia

Galeriile de Arta „Ion Neagoe” – Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iasi gazduiesc in perioada 16 noiembrie – 5 decembrie expozitia de arta vizuala „Amprente afective”, semnata de artista Ofelia Hutul.

Creativa, dinamica, inteligenta si ambitioasa, autoarea prezinta publicului o selectie de meditatii artistice concretizate in viziuni plastice figurative si abstracte.

Solistica parcursului expozitional este sustinut de maiestria cu care artista transforma starile emotionale si atitudinile in meditatii documentate pe suprafetele de lucru, dezvaluind totodata privitorului frumusetea inaltelor sale standarde spirituale.

Fiecare lucrare reprezinta o poveste si un raspuns, dimensionand astfel cautarile si interpretarile evolutive al ineditului recital al artistei.

Vernisajul evenimentului expozitional va avea loc marti, 20 noiembrie, ora 15.00. Expozitia va fi prezentata de profesor univ. dr. Constantin Tofan, presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Romania – Filiala Iasi, si de criticii de arta: profesor univ. dr. Gheorghe Macarie si lector univ. dr. Horia Costin Chiriac.

Evenimentul este organizat de Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iasi in parteneriat cu Uniunea Artistilor Plastici din Romania – Filiala Iasi.

Curator: asistent univ, Simona Elena Vranceanu, director Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iasi.

Coordonatori eveniment: profesor Carmen Sirbu si profesor univ. dr. Constantin Tofan

Intr-o perspectiva directa, la o prima vedere, s-ar putea crede ca ele sunt ecoul unei lumi exterioare, sesizate direct sau intiparite in minte. Dar, totodata, ele marturisesc si despre mediul si conditiile, in care au fiintat sau despre lumea interioara care le transforma.

Imaginile pictate nu sunt creatii arbitrare, ci reprezentari lucide sau inconstiente ce corespund unor idealuri ale artistului.

Creatiile mele, imbogatite de propriile mele trairi devin forme de comunicare in sensibil si indeamna spre redescoperirea locurilor de altadata, spre redobandirea unui paradis pierdut.

Visele, reveriile, intruchiparile nostalgiilor, ale elanurilor sau dorintelor capata materialitate in pictura mea si devin forte, care propulseaza fiinta umana intr-o lume spirituala, cu radacini ce se implanta in universul vizibil, mai mult sau mai putin ca o reprezentare a lui.

Arta mea este, deci, intr-o masura, evocare a ceea ce este cunoscut, dar, in acelasi timp si necunoscut, intr-o combinatie imperceptibila care angajeaza participarea totala, spontana si lucida a privitorului si care recupereaza benefic amintiri vizuale ale unei memorii afective”, a explicat Ofelia Hutul.

     
Tag-uri: expozitie, pictura, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii