ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
30-04-2015, ora 15:36

Iasi: Agenda culturala a lunii mai

Articol de Cristian Amariei
Institutiile de cultura iesene au pregatit un program diversificat de evenimente pentru ultima luna de primavara.

„Aida” revine pe scena Operei din Iasi Opera Nationala Romana Iasi invita publicul, duminica 3 mai, la „Aida”, opera in patru acte, de Giuseppe Verdi. Spectacolul va avea loc in Sala Mare a Teatrului National, incepand cu ora 18.30, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeselea. Capodopera a repertoriului liric mondial, spectacolul Aida a avut premiera la Opera ieseana in luna aprilie 2013, regia apartinandu-i maestrului András Kürthy (Ungaria). Pretul biletelor variaza intre 10 si 60 lei in functie de locul din sala. De asemenea, vineri, 8 mai, de la ora 18.30, Opera Nationala Romana Iasi pune in scena spectacolul „Elixirul dragostei” – opera comica in doua acte, muzica de Gaetano Donizetti, libretul de Felice Romani, dupa „Le Philtre” de Eugene Scribe. Pretul biletelor variaza intre 10 si 60 lei in functie de locul din sala.

Program incarcat la Teatrul National

Teatrul National „Vasile Alecsandri” invita iesenii sambata 2 mai, de la ora 19.00, in sala Teatru la Cub la spectacolul „Variatiuni pe modelul lui Kraepelin” de Davide Carnevali, pretul unui bilet fiind de 32 de lei. „Metamorfoza” in regia lui Ion Sapdaru se joaca pe 3 mai, de la ora 19.30, in sala Uzina cu Teatru, biletele putand fi achizitionate la pretul de 22 lei. Publicul este asteptat sa o cunoasca pe „Ana”, pe 5 sau 12 mai, de la ora 19.00, in Sala Teatru la Cub. in Sala Mare a Teatrul National se joaca „Colivia”, joi 7 mai, de la ora 19.00, in timp ce vineri, 8 mai, in Sala Studio Teofil Valcu, incepand cu ora 18.00, publicul este invitat la „Variatiuni enigmatice”. Piesa „Femeia marii” dupa Henrik Ibsen este pusa in scena sambata, 9 mai, de la ora 19.00 tot in Sala Mare a Teatrului. Pretul biletelor variaza intre 16 si 40 lei in functie de locul din sala. „Acasa, in miezul verii” vine pe 10 mai, de la ora 19.00, in Sala Mare a Teatrului National. Pretul biletului este intre 16 si 40 lei. Sala Studio Teofil Valcu propune, pe 14 mai de la ora 18:00, piesa „Tinerete fara batranete si teatru fara de moarte”, accesul la spectacol putandu-se face pe baza biletelor in valoare de 22 lei.

Recital Alexandru Tomescu la Filarmonica Filarmonica „Moldova” Iasi organizeaza spectacole pe tot parcursul lunii mai. Astfel, vineri, 8 mai, de la ora 19.00, la Colegiul National de Arta „Octav Bancila” are loc concertul simfonic „Armonii ruse”. Duminica, 10 mai, de la ora 19.00, Aula Bibliotecii Universitare „Mihai Eminescu” gazduieste „Turneul Stradivarius – Enescu Experience” – George Enescu – Integrala lucrarilor pentru vioara si pian. Pe 15 mai, iesenii sunt asteptati la „Clasici sau romantici?”. Concertul simfonic de la ora 19.00 se desfasoara la Colegiul National de Arta „Octav Bancila”. in Aula Bibliotecii Universitare „Mihai Eminescu”, marti 19 mai, de la ora 19.00, are loc „Pianul Calator”, in timp ce miercuri 20 mai, de la aceeasi ora are loc un concert coral sustinut de corul academic al Universitatii de Arte „George Enescu”. Joi, 21 mai, de la ora 19.00, la Biserica „Sf. Nectarie” din Alexandru se desfasoara un concert coral de Inaltare.

Sonoritati ruse la sfarsitul lunii mai

Vineri, 22 mai, de la ora 19.00, la Teatrul National „Vasile Alecsandri” are loc concertul simfonic extraordinar „Dialogul maestrilor II”. Din repertoriu fac parte: Ghenadie Ciobanu – Tablourile simfonice Pasarile si apa (prima auditie); N. Paganini – Concertul nr. 2 pentru vioara si orchestra, Campanella si H. Berlioz – Simfonia Fantastica, op. 14. Pe 26 mai, de la ora 19.00 in Sala „E. Caudella” a Universitatii de Arte „G. Enescu” are loc recitalul „Maestri rusi ai sonatei”. Sfarsitul lunii vine cu „Pagini nemuritoare rusesti”. Concertul simfonic are loc vineri, 29 mai, de la ora 19.00 la Colegiul National de Arta „Octav Bancila”. Sambata, 30 mai, de la ora 19.00 artistii Filarmonicii „Moldova” Iasi vor sustine un concert vocal – simfonic in Parcul Copou din Vaslui. Vor interpreta pagini de mare popularitate din repertoriul international.

Master-class de canto cu celebra mezzo-soprana Viorica Cortez

Facultatea de Interpretare, Compozitie si Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi organizeaza un Master-class de canto cu celebra mezzo-soprana Viorica Cortez in perioada 25-31 mai 2015. Regulamentul de organizare si Fisa de inscriere se gasesc pe site-ul www.arteiasi.ro. Cursurile se adreseaza studentilor (licenta, master, doctorat), dar si artistilor teatrului liric si vor avea loc in Studioul de muzica de camera “Anton Diaconu” (str. Costache Negruzzi nr. 7-9), in fiecare zi intre orele 13 – 18.

Foto: spectacoleiasi.ro
     
Tag-uri: iasi, evenimente, cultura
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii