A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713308319.7855.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Grupul de Rezistenta vine la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
09-04-2013, ora 11:40

Grupul de Rezistenta vine la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Pentru prima oara in acest an, Iasi devine centrul de ofensiva pentru rimele taioase, de rezistenta! Se intampla pe 10 mai, cand Grupul de Rezistenta vine sa “Opuna Rezistenta” in Club Underground Iasi, in cadrul turneului de promovare al primului album. Blocul de opozanti este asteptat cu interes, intr-o cantare despre orice altceva in afara de femei, lovele, suferinte si masini.

Dupa lansarea primului album “Opunem Rezistenta” in Bucuresti, Grupul de Rezistenta paraseste capitala pentru a propovadui rezistenta in tara, printre compatriotii de opozitie.

Pe 10 Mai, K-Gula, Da Hood Justice, Brugner, Dj Undoo si Dj Dox vin in Iasi, sa arunce cu rimele taioase in aer, pe scena de la Club Underground. Pentru cei care cred ca inca “N-ai cu cine, n-ai tu treaba, n-ai de ce” in Romania, Grupul de Rezistenta striga alinierea la rezistenta (evident, nu pe modelul “Treceti, batalioane romane Carpatii” ).

La eveniment sunt asteptati toti cei deschisi la minte, sustinatori ai hip hop-ului romanesc.

Cine e Grupul de Rezistenta?

In 2009, patru MC si 2 DJ pusi pe opozitie se inarmau cu rabdare si rime alese, intarind baricada impotriva lipsei de respect fata de valorile de nationale si a ignorantei duse la extrem. Pentru a-si duce misiunea mai departe, cei 6 rezistenti s-au unit in Grupul de Rezistenta, devenind astfel prima trupa de hip hop autohton care are 2 DJ in componenta.

Dupa 3 ani de opozitii si rime taioase, in 2012, GDR-istii au scos si primul lor album, intitulat expresiv “Opunem Rezistenta”. Pe album se regasesc productii semnate de Phossilah, Vlad Dobrescu, Undoo, Vinyl Sapiens, Sagace, Double L, dar si colaborari cu Norzeatic, Carbon, si Praetor (pe parte de MC).

Ca si tematica, cele 16 piese inscrise pe album trateaza aspecte dureroase ale cotidianului romanesc, fiind si un crunt semnal de alarma in ceea ce priveste pierderea constiintei romanesti. Albumul nu este recomandat urechilor sensibile si creierelor inguste, limitate, lipsite de originalitate.

Cine sunt cei 6 rezistenti?

Pe baricade de peste 10 ani ( si in GDR de 4), cei sase rezistenti care apara cu vehementa Grupul sunt:

K-Gula – fost membru al gruparii Inspektoratu’ GP (alaturi de Sotto Inteso, Connect-R si Brugner), fost component al trupelor L.I.R.I.C. si R.A.C.L.A. Actualmente, vocal la K’n’Confusion, trupa de fusion cunoscuta in cercurile hip hop si nu numai. S-a implicat taios in 2 albume R.A.C.L.A. : “Plus infinit”( alaturi de Rimaru si DJ Dox ) si “Patratul rosu”(alaturi de Rimaru). A urmat un material scos alaturi de DJ Undoo- “Schimbari”. In 2000, K-Gula isi editeaza primul album solo- “Visuri in intuneric”. Talentul intr-ale televiziunii l-a adus ca moderator al emisiunii “K-Tv” (Senso TV).

Da Hood Justice – Stoe Toxxic si Nai’gh’ba – membrii activi ai trupei Da Hood Justice, initiatori ai proiectului Da Hood (trupa live alaturi de alti 4 instrumentisti – Printzu, Zullu, Kani si Ionut). In 1995, au fondat Sindicatul RAN/s (prima grupare hip hop din Romania), alaturi de R.A.C.L.A., Parazitii, Klansmen si M&G. Cei doi au editat albumele “Judecata de dupa”, “Sfarsit de mileniu”, “Direct din underground”, “Nascut pentru asta”. In formula Da Hood, Stoe Toxxic si Nai’gh’ba au editat materialul “Secretul din gradina”.

Brugner – fost membru al trupei Delikt, alaturi de Vexxatu’ Vexx, fost component al gruparii RAN/s ( 1997 – 1999, alaturi de R.A.C.L.A., Da Hood Justice si Getto Daci). Este co-autor al unuia dintre albumele de referinta pentru hip hop-ul romanesc- “Fara numar”. In 1999, scoate maxi-single-ul “Prinsi in joc”, material care contine colaborari cu La Familia si Da Hood Justice. Timp de trei ani, Brugner a moderat si produs emisiunea Urban Groove.

DJ Undoo – membru de baza al crewului Hades Records, DJ, producator, aranjor si inginer de studio. Component Turntable Science, Dagga, Shy Beats. Are propriul sau studio, Daw Production, unde este inginer de sunet. Din mainile si urechile lui atent instruite au iesit albume precum Carbon -“Reactii adverse”, “Hades Records- Preia Controlul 2” (de asemenea mixat de el), Keri - “The beat bandit” , precum si multe altele.

DJ Dox – personaj dominant al miscarii hip hop din Romania. A facut parte din trupa R.A.C.L.A., alaturi de care a scos primul material romanesc de hip hop pe vynil, conditie impusa de el la realizarea materialului. A colaborat cu nume precum Parazitii, Bitza, Raku, K-Gula, RAN/s (grupare din care a facut si parte intre anii 2008-2009), CTC, etc. Timp de 7 ani, Dj Dox a prezentat, produs si realizat emisiunea YO! de la MTV, un brand legendar in hip hop-ul international. Alaturi de Undoo, Faibo X si Paul, DJ Dox este membru Turntable Science, primul crew de DJ din Romania.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii