ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
15-01-2015, ora 11:08

Gala extraordinara la Opera Nationala din Iasi, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeselea

Articol de Cristian Amariei

Duminica, 18 ianuarie, de la ora 18:30, la Opera Nationala din Iasi va avea loc, in premiera, Gala extraordinat pentru Anul Nou, in interpretarea baletului si a orchestrei sub bagheta dirijoruli Gabriel Bebeselea. Coregrafia spectacolului este semnata de Ileana Iliescu, celebra balerina care a dansat pe cele mai mari scene ale lumii.

Beatrice Rancea, managerul Operei Nationale Romane Iasi: „Este primul spectacol pe care il avem in acest an, alaturi de doi mari artisti pe care ii omagiem. Este vorba de maestrul Petre Zbarcea care va dirija anumite momente din spectacol. Domnia sa implineste 83 de ani si ne bucuram ca va fi cu noi pe scena. Coregrafia este extraordinara si apartine unei mari prime balerine din Bucuresti, Ileana Iliescu.”

Printre solistii care vor urca pe scena se numara: Monica Ailisei, Kotomi Hoshino, Dumitru Buzincu, Valentin Mihaila, Mizuka Suzuki, Romului Petrus, Mayura Takase, s.a.

Opera Nationala pregateste noi suprize pentru spectatorii ieseni. „Vom incepe pregatirile pentru spectacolul de teatru-dans in regia si coregrafia unui mare artist national si international. Este vorba de Gigi Caciuleanu. Maestrul pregateste un spectacol care va avea premiera pe 15 februarie. Dupa 56 de ani vom avea si premiera operei „Carmen”.” a precizat Beatrice Rancea.

Biletele pentru Gala de duminica s-au pus in vanzare la Agentia Operei. Preturile variaza intre 10 si 60 de lei, in functie de locul din sala. La acest spectacol, copiii sub 7 ani vor avea accesul interzis.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii