ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
13-08-2012, ora 05:48

Frumusete: 8 trucuri ca sa scapi de cearcane

Articol de Madalina Irimia

Cearcanele iti dau batai de cap si te-ai saturat sa folosesti batonul corector in fiecare dimineata? Iata ce poti face pentru a avea o privire luminoasa, captivanta, iar tu sa te simti odihnita, relaxata si, mai ales, frumoasa.

1 Somn si alimentatie

Trebuie sa constientizezi importanta pe care o are odihna in refacerea organismului tau. Incearca sa ai un program de somn regulat, de 7-8 ore in fiecare noapte. De asemenea, bea cel putin 2 litri de apa pe zi, ce iti vor mentine pielea hidratata si elastica, si incearca sa consumi alimente bogate in fier, benefice in lupta impotriva cearcanelor.

2 Masca de mere

Pune doua mere la copt, apoi lasa-le la racit. Curata-le de coaja si paseaza miezul pana ce devine o pasta. Pune la frigider cateva minute apoi, cu un tifon, aplica masca in jurul ochilor, si las-o zece minute. Indeparteaza apoi cu apa calduta.

3 Comprese cu miere si ou

Ia trei lingurite de miere si dilueaza-le in 50 ml apa calda. Inmoaie un tifon sau un disc demachiant in acest amestec si aplica comprese, pe pleoape, timp de 12 minute. Apoi, clateste cu apa calduta. Mai poti amesteca un albus de ou, batut, cu glicerina. Aplica in jurul ochilor, lasa cinci minute, dupa care spala-te cu apa calda.

4 Masca de cartofi cu castravete

Sucul de cartofi contine substante care au proprietatea de a lumina zona afectata de cearcane. O solutie este sa tamponezi cu suc de cartofi si sa lasi apoi sa actioneze 20 de minute. O alta varianta este sa pui la copt un cartof si un castravete, apoi sa ii racesti si sa ii pasezi. Aplica in jurul ochilor, timp de cinci minute, dupa care clateste cu apa. Aceste ingrediente sunt foarte eficiente si pentru pungile de sub ochi si pentru pleoapele umflate.

Integral pe unica.ro

Foto: beautytips.ro

     
Tag-uri: cearcane, masca, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii