ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

SOCIAL
12-09-2014, ora 09:15

Festivalul Muzicii Mecanice si Targul Securitatii la Iasi

Articol de Madalina Irimia
De vineri pana duminica, in perioada 12 - 14 septembrie 2014, in parcul Palas vor avea loc o parte dintre evenimentele celei de-a IX-a editii a Festivalului International al Muzicii Mecanice. Manifestarea unica in tara valorifica patrimoniul tehnic, prin colectia de automate muzicale, al Muzeului stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu”, din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi.

Timp de trei zile, iubitorii muzicii din alta epoca si cei care adora marturiile trecutului vor fi fermecati de recitalurile oferite de flasnetari din intreaga lume. Germania, Franta, Cehia, Elvetia si Romania sunt tarile care vor fi reprezentate la ineditul eveniment. Publicul va fi incantat cu notele produse de cutii muzicale, piane mecanice, orgi de strada sau gramofoane.

Parte a festivalului este si Targul de Antichitati si Handmade, deschis publicului pana la ora 19.00, in cele trei zile de desfasurare. Vizitatorii vor putea alege piese de colectie si articole lucrate manual, inspirate din trecut. Tot in parcul Palas, de vineri pana duminica, pana la ora 19.00, iesenii si nu numai vor avea posibilitatea de a admira o impresionanta expozitie de bijuterii si accesorii textile „La Belle Epoque”, oferita de Facultatea de Textile-Pielarie si Management Industrial din cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi.

In fiecare zi a festivalului, de la ora 16.00, flasnetarii vor sustine recitaluri de muzica mecanica, iar duminica, acestia vor incanta publicul si in intervalul orar 10.00 – 13.00.

Vineri, de la ora 17.00, iesenii si nu numai primesc invitatie la dans. La evenimentul Tango pentru Palatul Culturii vor fi prezenti ASR Printul Paul al Romaniei si ASR Printesa Lia a Romaniei, fiind realizat de reprezentantii scolilor de tango din Iasi – Atelierul de Tango si Tango Feliz.

Sambata si duminica, de la ora 17.00, continua activitatile dansante, de aceasta data fiind oferite de trupa The Sky. Sambata, de la ora 19.00, iesenii au ocazia de a fi spectatorii concertului „Don t worry, be happy!”, sustinut de Corul Academic „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii „Moldova” Iasi, iar duminica, de la ora 18.00, vor fi incantati cu vocea lui Stefan Atargovitoaie si cu un recital al Cvintetului de alamuri Adamos Brass.

Targul Tehnicii de Securitate

De vineri pana duminica, pe esplanada Palas Mall, intrarea dinspre Palatul Culturii, se va desfasura Targul Tehnicii de Securitate. Companiile care asigura servicii de interventie, paza si protectie, prevenirea situatiilor de urgenta si supraveghere video isi vor prezenta ofertele, echipamentul si dotarile. La targ va participa si Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi, cu materiale stiintifice despre securitatea cladirilor.
Sambata si duminica, targul va fi completat cu Ziua Pompierilor Ieseni. Cei pasionati de tehnica de interventie in situatii de urgenta vor descoperi autospeciale complet echipate si vor primi informatii despre cum functioneaza si cat de importante sunt in salvarea vietilor. Pompierii vor oferi demonstratii de interventie pentru stingerea focului si prezentari de tehnici de prim ajutor, spre incantarea publicului amator de adrenalina.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii