A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716244339.1037.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tinar Iasi (FITPT), la intilnirea Asociatiei Festivalurilor Europene
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
11-06-2014, ora 12:32

Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tinar Iasi (FITPT), la intilnirea Asociatiei Festivalurilor Europene

Articol de Madalina Irimia

Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tinar Iasi (FITPT), organizat de Teatrul “Luceafarul”, a debutat in toamna lui 2008, iar de atunci, chiar in conditii de criza economica si austeritate financiara, a rezistat si s-a dezvoltat de la o editie la alta.

Plasat in fiecare an sub un generic tematic, FITPT a adunat in cele sase editii de pina acum peste peste 2000 de artisti de pe toate meridianele, din SUA, Canada, Brazilia, pina in Indonezia, trecind prin Franta, Germania, Austria, Polonia, Elvetia, Cehia, Austria, Marea Britanie, Olanda, Italia, Rusia, Ucraina, Romania etc. Conceput ca un festival complex, cu multiple evenimente zilnice, cu raza de adresabilitate foarte larga, FITPT si-a creat renumele unei manifestari de mare tinuta, careia ii stau alaturi in fiecare an institutii de top precum CJI, UNITER, ICR, Institutul Francez, Centrul Cultural German, autoritatile landului Baden Wurtemberg Germania, Institutul Polonez, British Council, Forumul Cultural Austriac, Institutul Italian, Ambasada Regatului Tarilor de Jos, CLI etc. Anul acesta, FITPT se va desfasura intre 5-11 octombrie, cu prezente din Franta, Marea Britanie, Rusia, Macedonia, Italia, Germania, Olanda, Belgia, Romania etc.

Zilele acestea, directorul artistic al FITPT, teatrologul Oltita Cintec, a fost invitat la intilnirea Asociatiei Festivalurilor Europene/European Festival Association moderata de Hugo de Greef, desfasurata la Sibiu pe 13 iunie, in parteneriat cu Festivalul International de Teatru Sibiu, Ministerul Culturii si ICR. Desfasurat in acest an in perioada 6-15 iunie, Festivalul International de Teatru de la Sibiu (FITS), cel mai important festival de artele spectacolului din Romania si unul dintre primele trei ale Europei, in tandem cu Edinburgh si Avignon, a ajuns la editia cu numarul XXI.

Pe linga partea de spectacole, filme, lansari de carte, conferinte, FITS are o componenta de intilniri la cel mai inalt nivel, printre care si aceasta la care vor participa reprezentantii celor mai semnificative manifestari de gen din Romania. Intilnirea “Europe for Festivals, Festivals for Europe Project” are drept scop cartografierea celor mai importante festivaluri internationale de artele spectacolului si includerea lor intr-o retea si un catalog european. FITPT Iasi si-a facut un renume, fiind unic in tara prin identitatea asumata, avind un impact major in viata spirituala a comunitatii locale, regionale, nationale si internationale. Prezenta Oltitei Cintec la Sibiu la aceasta importanta reuniune reprezinta o noua recunoastere a unicitatii, amplorii si calibrului valoric ale FITPT.

     
Tag-uri: festival, teatru, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii