ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
20-09-2014, ora 09:03

Expozitie de arte vizuale „Bridges”, la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Muzeul de Arta din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iasi, in colaborare cu Uniunea Artistilor Plastici din Romania – Filiala Iasi si Universitatea „Aristotel” din Thessaloniki - Facultatea de Arte Vizuale, organizeaza in perioada 21 - 30 septembrie 2014, expoziţia BRIDGES, la Galeriile Cupola din Iasi, str. Cuza Voda, nr. 2.

Indrumati de profesorii Scolii de Arte Vizuale din Grupul Mixed Greeks, ce au fost prezenti pe simezele iesene in anul 2013, tinerii studenti eleni expun lucrari de pictura, gravura, grafica, fotografii, printuri, cu o atitudine indrazneata fata de arta si viata in general, din dorinta de a exprima idei legate de existentialitate, probleme cotidiene, cat si de a gasi raspunsuri la intrebari foarte comune tinerilor din ziua de astazi.

Arta se poate etala mult mai usor in cadrul grupurilor sau prin intermediul initiativelor colective, ceea ce face posibila, in cazul de fata, realizarea unui schimb cultural intre artistii ieseni si cei din Thessaloniki.

Vernisajul expozitiei va avea loc marti, 23 septembrie 2014, orele 18.00, la Galeriile Cupola, la care vor participa reprezentanti ai artistilor expozanti. Curatorul expozitiei, Valentina Drutu, sef al Muzeului de Arta.

In cadrul acestui eveniment va avea loc si lansarea „Catalogului 2014. Uniunea Artistilor Plastici din Romania – Filiala Iasi”, ce va fi prezentat de criticul de arta Valentin Ciuca.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii