A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715089393.6723.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Expozitia de pictura “Perpetuum autumnal”, la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
19-11-2013, ora 15:00

Expozitia de pictura “Perpetuum autumnal”, la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Expozitia de pictura “Perpetuum autumnal” se inscrie in seria evenimentelor expozitionale gazduite de Palas Mall Iasi in zona Atrium.

In contextul expozitiei personale, plasticianul Romeo Ionescu prezinta in exclusivitate si in premiera o colectie de lucrari de exceptie, fascinand prin interpretari plastice in arta de buna calitate.

Depasind limitele impuse de culoare si forma, expozitia prezinta ritmurile unui univers din lumea expresivitatii, exprimand emotiile frumosului si ale artei.

Ferite de canon si limitele impuse de cotidian si vis, lucrarile surprind prin orizonturile viziunii picturale si conceptuale ale artistului asupra simbolisticii si segmentului temporal al nostalgiilor de toamna.

Reconfirmand valoarea artistului si a operei sale, colectia de picturi etaleaza sarbatoarea naturii, ilustrand si argumentand sensibitatea pictorului pentru frumos.

Ineditul recital expozitional poate fi vizionat in perioada 18 - 30 noiembrie 2013.

“...personal ... in cautarea universului autumnal al imaginatiei creatoare, parcursul coerent si inteligent al interogatiilor artistice asupra naturii se face prin armonizarea nivelului de ansamblu, tuse cromatice ample, alternante si convingatoare. Singuratatea voluntara a dantelariei desenului decorativ si rafinat este complementara in culorile intuitive ale emotiei de toamna, ca un preambul cuminte si discret a melancoliei suave si prelungite al poemului arghezian, - "niciodata toamna nu fu mai frumoasa…" - o reverberatie cromatica polifonica intr-o necontenita si sigura inrepetabila reaparitie”, a explicat artistul Romeo Ionescu.

     
Tag-uri: expozitie, pictura, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii