A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714008224.8644.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Doua spectacole de teatru, la Ateneul Tatarasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
03-04-2014, ora 17:01

Doua spectacole de teatru, la Ateneul Tatarasi

Articol de Madalina Irimia

Ateneul Tatarasi invita publicul, vineri, 4 aprilie si sambata, 12 aprilie, la ora 19.00, la doua spectacole de teatru.

„Jurnalul unui nebun”

Ateneul Tatarasi invita publicul vineri, 4 aprilie 2014, ora 19.00 la o alta reprezentatie a spectacolului de teatru „Jurnalul unui nebun”, o tragicomedie de N.V Gogol in regia lui Ion Sapdaru.

Distributie: Sorin CIMBRU, Roxana MARZA, Toma MORARU

Adaptarea scenica, regie, decor: Ion SAPDARU

Asistent regie: Larissa DANILOV

Procesare muzicala: Sorin CIMBRU

Despre nebuni cu drag.

,,... Jurnalul unui nebun’’ ma fascineaza prin patosul ei uman prin oscilatia frenetica dintre realitate si oniric a omului mic. Sunt si eu, netagaduit, un Popriscin intr-o lume grotesca si nebuna, visele mele, ca si ale lui, sunt invadate de monstri in mantale gri, de nasuri cu medalii si favoriti, de catastifuri doldora de suflete moarte … Spectacolul are o forma inedita, un experiment teatral, in care am imbinat si elemente din celebra piesa a lui Shakespeare – Hamlet” (Ion Sapdaru, mai 2013)

Rezervari online: www.ateneutatarasi.ro

Bilet: 15 lei

Bilet elevi, studenti, pensionari: 10 lei

Biletele se pot achizitiona de casieria Ateneului Tatarasi program marti – vineri 13.00-16.00 si cu o ora inainte de inceperea fiecarui spectacol.

Competitia de jocuri intelectuale Ce, Unde, Cand

Ateneul Tatarasi invita publicul sambata, 5 aprilie, de la ora 15.00, in sala Galeriile de Arta la Competitia de jocuri intelectuale Ce, Unde, Cand, organizata de Quiz Iasi cu asistenta logistica a Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale.

Competitia se va organiza in paralel cu cea din Chisinau pe acelasi pachet de 40 de intrebari. Intrebarile fac apel la logica, flerul si bagajul de cultura generala ale participantilor si cer ca in maximum 60 de secunde, echipa formata din maximum 6 jucatori sa ajunga la raspunsul corect. Singura, colectia de date nu garanteaza victoria. Brainstormingul, disectia logica, capacitatea de a izola esentialul si, uneori, norocul, sunt mijloace de a dezlega enigma. Inscrierea echipelor se face in locatie si pe Facebook: https://www.facebook.com/Quiz.Iasi.

Jocul de Ce, Unde, Cand a fost inventat in URSS in anii ’80 ai secolului trecut si are astazi nenumarati fani in toata lumea, fiind poate singurul produs de export calitativ al sovieticilor.

Aducand acest joc la dispozitia iesenilor, Quiz Iasi continua sa ofere alternative deosebit de captivante pentru petrecerea timpului liber, antrenarea intelectului si dezvoltarea personala.

Pentru mai multe detalii privind Competitia Ce, Unde, Cand sau alte activitati similare organizate de Quiz Iasi, accesati pagina de facebook: https://www.facebook.com/Quiz.Iasi

SINT O BABA COMUNISTA

Ateneul Tatarasi invita publicul pe 12 aprilie 2014, la ora 1900 la o alta reprezentatie a spectacolului de teatru SINT O BABA COMUNISTA - dupa romanul lui Dan LUNGU, adaptare text si regie Lucian Dan TEODOROVICI.

In distributie:

Pusa DARIE - Emilia

Cosmin PANAITE - Scriitorul

Adrian MARELE - Mitu

Sorin CIMBRU - Hondrila

Delu LUCACI - Aurelia

Dumitru NASTRUSNICU - Seful

Viorel VARLAN - Dorofte

Andreea SPATARU – Emilia tanara

scenografie: Titus IVAN

Spectacolul este produs cu sprijinul GENERALI ROMANIA.

“Inca de cind am citit prima oara cartea lui Dan Lungu, am fost fascinat de protagonista, Emilia Apostoae. Si-am incercat sa inteleg, in calitatea mea de cititor, de unde vine nostalgia ei fata de un regim in fond criminal. Este propunerea pe care noi, intreaga echipa, o facem si acum spectatorilor: sa caute in ei insisi intrebari, nu raspunsuri. Sint o baba comunista este un spectacol cu „sint”, nu cu „sunt”. Este un spectacol despre cit de triste (ne) pot fi uneori bucuriile. Este un spectacol despre cum oamenii reusesc sa se oblige pe ei insisi sa fie fericiti, atunci cind nici un element exterior lor nu-i indeamna, de fapt, la fericire. Si mai trebuie sa spun ca am avut marea placere si marele noroc de a lucra cu o distributie extraordinara, reprezentativa atit pentru publicul care a trait in perioada comunista, cit si pentru cel nascut dupa revolutie. Asa incit nu ne ramine decit sa ne asteptam publicul in sala de spectacol, cu convingerea ca propunerea noastra il va interesa”, a precizat Lucian Dan Teodorovici.

Rezervari online: http://www.ateneutatarasi.ro/

Bilet: 15 lei

Bilet elevi, studenti, pensionari: 10 lei

Program casierie bilete: luni - vineri 13.00-16.00 si cu o ora inainte de inceperea fiecarui spectacol.

     
Tag-uri: spectacole, ateneu, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii