ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

BLOG`N IASI
12-03-2012, ora 17:05

De ce sunt gelosi barbatii -cine e mai gelos, barbatul sau femeia ?

Articol de Ciprian Cotruta

Toata lumea se intreaba cine e mai gelos, barbatul sau femeia? ori cum te descurci cu un barbat gelos? sau daca toti barbatii sunt gelosi? insa nimeni nu s-a intrebat inca de ce sunt gelosi barbatii.

Gelozia este un sentiment sau o traire sufleteasca chinuitoare si obsedanta, care poate aparea in diferite momente ale vietii, datorita incertitudinii avute fata de persoana iubita. Gelozia este prezenta inca de la aparitia primelor relatii sociale, aceasta fiind un instinct de conservare ca si cel de inmultire, deoarece atunci cand a aparut gelozia, barbatul nu isi permitea sa isi imparta femeia cu alti barbati fiindca vroia sa isi transmita propriile gene.

Este evident ca mai mult sau mai putin, barbatii incearca sa isi ascunda acest sentiment. Motivul este simplu. Nestiind exact cum sa apara in fata femeii intr-o relatie, daca sa fie egal cu ea sau sa fie puternic, barbatul aduce in prim plan gelozia.

Multor barbati le este frica sa se dedice in totalitate relatiei fiindca le este frica ca aceasta nu va merge sau ca vor fi parasiti. Asa ajung fara sa isi dea seama, sa isi arate emotiile.

Dupa cum zic cercetatorii, barbatii sunt foarte gelosi atunci cand iubita lor este in compania unei persoane dominanta social ori fizic, pe cand femeile sunt geloase doar atunci cand barbatii sunt in compania unor femei frumoase.

De obicei, barbatii sunt mai gelosi atunci cand au avut parte de intamplari nu tocmai frumoase si au fost inselati sexual. Asadar, gelozia masculina probabil are menirea de a impiedica implicarea partenerei in relatii sexuale cu un alt barbat, fiind in acest caz o gelozie extrema.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii