ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
07-08-2012, ora 15:07

Cum combati cele 7 semne ale imbatranirii tenului?

Articol de Madalina Irimia

Lupta cu semnele vizibile ale imbatranirii tenului. Daca ii oferi pielii ingrijirea de care are nevoie, iti vei putea pastra frumusetea... pe termen lung.

Pielea imbatranita este pe de o parte o consecinta a trecerii anilor, dar, in multe cazuri, poate fi vorba si despre efectul factorilor externi care dauneaza fara sa tina cont de varsta. Riduri, pori dilatati, pete pigmentare, deshidratare, textura si culoare neuniforme, inclusiv aspectul fad sunt cele sapte semne vizibile care se manifesta asupra tenului, care isi pierde elasticitatea, devenind mai subtire, mai deshidratat si mai ridat. Toate acestea pot aparea incepand chiar si de la 25 de ani, din cauza unui stil de viata nesanatos sau a expunerii la anumiti factori nocivi.

Cine are de suferit?

Persoanele cele mai predispuse la probleme dermatologice si de imbatranire ale pielii sunt cele care au tenul sensibil si alergic, dar si cele care stau in mod excesiv la soare sau au de-a face cu unul sau mai multe obiceiuri daunatoare, cum ar fi sedentarismul, fumatul, lipsa somnului, stresul, expunerea la temperaturi foarte ridicate sau foarte scazute.

4 greseli frecvente

Pe langa stilul de viata nesanatos, o alta greseala la care ne supunem tenul este spalarea pe fata cu apa si sapun, crezand ca in acest fel il curatam in profunzime. De asemenea, demachierea necorespunzatoare sau chiar omiterea ei, dar si neindepartarea la timp a celulelor moarte si a excesului de sebum dauneaza grav tenului si pot duce la imbatranirea lui prematura.

Si nu uita: nici utilizarea excesiva a lotiunilor antibacteriene nu este de fel pe placul tenului!

Ce e de facut

Folosirea tratamentelor si a metodelor antirid potrivite ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a pielii si la mentinerea unui ten luminos si hidratat.

- Aplica zilnic (inclusiv cand e vremea innorata) o crema cu factor de protectie solara pe placul tenului, in special pe zonele mai expuse: fata, decolteul si dosul palmelor. In caz contrar, soarele ataca elastina, pielea expusa fara protectie devenind lasata, ridata si cu aspect uscat si ingrosat. Toate aceste efecte negative sunt prezente in straturile pielii, dar devin vizibile dupa cativa ani.

- Evita spalarea excesiva, sapunurile dure si baile cu spuma. Pe masura inaintarii in varsta, pielea produce mai putin sebum (bariera protectoare a pielii).

- Inainte de culcare, foloseste o crema de noapte cu efect antirid.

- Ai grija sa pastrezi o dieta echilibrata, cu multe fructe si legume. Daca este necesar, poti apela si la suplimentele alimentare cu vitamine.

Sursa: unica.ro

Foto: clickpentrufemei.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii