ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
01-07-2014, ora 09:07

Corul Madrigal si proiectul Cantus Mundi ajung la Iasi

Articol de Madalina Irimia

In perioada 1-3 iulie, Corul National de Camera Madrigal, aflat in turneul national de vara, ajunge la Iasi. Celebrul ansamblu coral va concerta in cadrul Festivalului - Concurs Coral International pentru Tineret “Gavriil Musicescu”, miercuri, 2 iulie.

Evenimentul extraordinar ce se va desfasura in gradina Complexului Palas Iasi incepand cu ora 19, este dirijat de Anna Ungureanu si va deschide seria de programe organizate in cadrul festivalului de catre Asociatia “Iubire si Incredere”.

Promotor al educatiei muzicale in randul tinerilor si sustinator al cantului coral - ca instrument de socializare si integrare nediscriminatorie - Corul Madrigal la initiativa marelui dirijor Ion Marin, a lansat Programul National Cantus Mundi, o platforma care isi propune sa depaseasca barierele de comunicare in randul tinerilor. Astfel, incepand din 2012, peste 1000 de copii au fost implicati in reteaua Cantus Mundi. Astfel, au fost adusi impreuna, pe aceasi scena, fara niciun fel de discriminare, copii proveniti din medii diferite, fara a face discriminari rasiale, etnice sau sociale, reusind sa fie uniti printr-un limbaj comun, prin muzica.

Programul Corului Madrigal care va cuprinde si momente interpretate alaturi de grupurile Cantus Mundi din Timisoara si Iasi, se compune din muzica romanesca, clasica si folclorica.

Corul Madrigal vine cu bucurie in fata publicului din Iasi. Suntem onorati de invitatia primita din partea organizatorilor Festivalului Gavriil Musicescu si avem un motiv suplimentar pentru care Iasiul este aproape de sufletul nostru: copiii de aici sunt activi implicati in Programul National Cantus Mundi, o initiativa care va schimba in bine Romania. Trebuie sa ii incurajam pe tineri sa se apropie de muzica, sa socializeze prin intermediul ei, de ce nu, in detrimentul comunicarii digitale, online. Va asteptam cu drag la concertul nostru si va uram sa aveti o vara frumoasa!”, a declarat Anna Ungureanu, dirijor al Corului National de Camera Madrigal si Director Artistic Cantus Mundi.

Foto: festivalenescu.ro

     
Tag-uri: cor, Madrigal, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii